USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Без масових заходів: як лучани під час карантину відзначали День перемоги. Фото

9 Травня 2020 22:10
День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на меморіалі в Луцьку – без урочистостей і масових заходів. Лучани поодинці і невеликим групами приходили до «Вічного вогню».

Про це йдеться у фоторепортажі «Суспільного Волині».

Ветеран збройних сил України Віктор Бурлаков каже: невелика кількість людей – через карантинні обмеження. З його слів, ветерани не бояться вірусу, але не мають можливості доїхати до меморіалу. Віктор Бурлаков розповідає: у Другій світовій війні воювали його батько, тесть і теща. Сьогодні аби віддати їм шану, до меморіалу йшов пішки 45 хвилин.
Серед тих, хто сьогодні на Меморіалі вічної слави – ветеран Другої світової війни, 95-річний Ігор Мисенко. Каже: підвіз незнайомець. Тим, хто прийшов до меморіального комплексу, він розповів про свій воєнний шлях.
Своїм обов’язком сьогодні бути на меморіальному комплексі «Вічна слава» вважає Наталія Некрахова. Її батько Василь у Другій світовій війні воював морським десантником. До «Вічного вогню» жінка принесла його фотографії і вірші, які писала до тата. Наталія Некрахова каже: «Карантин – це коли в душах зажим. А в мене немає, тому я сьогодні тут».
Донька бійця, який воював у Другій світовій війні, Наталія Вітовська, аби дістатися до меморіалу, пройшла пішки 6 км. Жінка каже: не могла сьогодні не прийти. Біля «Вічного вогню» співала фронтові пісні.
Аби покласти квіти до Стелли пам’яті і пам’ятника невідомому солдату, лучани приходять сім’ями. Серед них – луцький співак Сергій Скулинець.
Серед представників міської влади на меморіалі – заступниця міського голови Ірина Чебелюк.
Ексрегіонал Олександр Башкаленко також прийшов на Меморіал вічної слави з квітами.
Представники духовенства відслужили панахиду за загиблими в роки Другої світової війни.


Кількість людей, які прийшли віддати шану загиблим не підраховували, розповів заступник начальника Луцького відділу поліції Юрій Сидорук. З його слів, сьогодні на меморіалі чергувало 10 поліцейських. Вони стежили за дотриманням правил карантину і Закону «Про декомунізацію». Розповідає: порушень правопорядку не було, більшість громадян дотримувались маскового режиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
читач Показати IP 9 Травня 2020 23:37
Після критики тільки під вечір інтернет-видання щось написали про головну подію цього дня і то перепостили чуже, а не свої матеріали зробили. Ганьба!!!
Брахман Показати IP 10 Травня 2020 01:59
І тут попи пропіарились

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus