USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сум і тривога: як у Луцьку відзначили День Перемоги

9 Травня 2014 11:58
Сотні людей зібралися у Луцьку на меморіальному комплексі «Вічна Слава». Покладанням квітів та спільною молитвою вшанували загиблих у Другій світовій війні.

Аби не допустити можливих провокацій, про які попереджали на території Західної України, зібралося багато правоохоронців у формі й цивільному.

Цьогорічне 9 Травня стало особливим. Святковий настрій покривався смутком через те, що знову кров українців проливається на війні з російськими окупантами за Батьківщину.

Не були популярними цього року й георгіївські стрічки, їх одягали одиниці. Натомість більшість людей мали блакитно-жовті стрічки.

Чимало фронтовиків уже не могли назвати себе ветеранами Великої Вітчизняної війни, а казали «Ми ветерани Другої світової війни».

«Сьогодні такий же гарний, сонячний день, який був 69 років тому у Берліні, я там був. А почалася для мене війна на Ратнівщині. Ми схиляємо голови перед тими, хто не зміг дожити до Великої Перемоги. Усіх їх неможливо назвати поіменно, адже їх дуже багато. Слава Україні!», - виступив перед присутніми учасник бойових дій, учасник звільнення Берліну Гаврило Черняк.
Голова Волинської обласної ради Валентин Вітер сказав, що 9 Травня цього року не таке як завжди, адже «захисник вітчизни» усі розуміють по-іншому. Він додає, що сьогодні ми знову втрачаємо наших синів, та мріє, аби перемога українців у теперішньому часі була швидка і легка.

«Ми думали, що війни більше не буде, але реальність жорстокіша. Якщо влада не дбає про свій народ, про обороноздатність країни, то страшні сторінки історії повертаються. Тоді, в далекі 40-і роки, фашисти казали, що ввійшли в Австрію, Чехію, аби захищати своїх. Точно так зараз чинить й Росія по відношенню до України. Однак ми тоді перемогли, здавалося б нездоланного ворога, переможемо й зараз», - сказав голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дідо Показати IP 9 Травня 2014 12:16
На алейку нкведистів ,які загинули після 1945 ,також квіти принесли ?
Зі святом усіх ! Показати IP 9 Травня 2014 12:38
В главном параде в честь Дня Победы 24 июня 1945 года участвовало десять тысяч солдат и офицеров армий и фронтов. Прохождение парадных "коробок" войск продолжалось тридцать минут. И знаешь, о чем я подумал? За четыре года войны потери нашей армии составили почти девять миллионов убитых. И каждый из них, отдавших Победе самое драгоценное — жизнь! — достоин того, чтобы пройти в том парадном строю по Красной площади. Так вот, если всех погибших поставить в парадный строй, то эти "коробки" шли бы через Красную площадь девятнадцать суток… Парадные "коробки" двадцать на десять. Сто двадцать шагов в минуту. В обмотках и сапогах, шинелях, "комбезах" и телогрейках, в пилотках, ушанках, буденновках, касках, бескозырках, фуражках... И девятнадцать дней и ночей через Красную площадь шел бы этот непрерывный поток павших батальонов, полков, дивизий. Парад героев, парад победителей. Задумайтесь! Девятнадцать дней!... (c) В. Шурыгин
Владимир Показати IP 9 Травня 2014 13:23
Спасибо вам ветераны за мирное небо над головой.За то что мы живем полноценной жизнью. Никто не за быт, ни что не забыто........
Андрій Показати IP 9 Травня 2014 13:24
Ветерани вічна вам слава.Дякуем Вам.Слава Україні.
оля Показати IP 9 Травня 2014 14:51
Дякуємо дорогі ветерани пробачте за теперішній неспокій-хотіли як краще -вийшло не так.
Олександр до оля Показати IP 9 Травня 2014 20:35
Оля, ти молодець, дуже хочеться, щоби через рік буде краще, набагато краще.
землячка Показати IP 9 Травня 2014 15:01
ГОСПОДЬ! прошу: Не допусти войны! Пусть кровь людская больше не прольется! Дай людям мир, покой и тишину! Укрой крылом от политического скотства! Прошу, ГОСПОДЬ, не допусти войны! Пусть брат на брата не идет в атаку! Спаси нас всех и сохрани! Нам не нужны вновь памятные даты...
с днём рокировки оку Показати IP 9 Травня 2014 15:14
ВСТАВАЙ, Волынь огромная, Вставай на смертный бой С донбасской силой тёмною и С харьковской ордой. Пусть ярость благородная Вскипает, как волна!!
Анна до с днём рокировки оку Показати IP 9 Травня 2014 22:12
диагноз - отсутствие мозга....
гiсть до с днём рокировки оку Показати IP 10 Травня 2015 13:38
У Донбаса вже рублi.Досить вбивати молодих хлопцiв за дурних генералiв i iх хазяiв.Не треба вбивати,треба вмiти керувати державою.А як нема таланту ,то на базарi не купиш.
Ветеран Показати IP 9 Травня 2014 22:48
Дякуємо Романюку , що організував свято. В інших містах повідміняли.
Я Показати IP 10 Травня 2014 18:42
Тільки промили мізки, що війна розпочалася в 1939 році, і головний символ на війні був чи то мак (цікаво в чиїй обкуреній головешці цей символ виник) чи то чиясь червона ж..
свій Показати IP 11 Травня 2014 16:54
Ганьба любешівсько кремлівським холуям приспішникам фюрера

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus