USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Без погодження з міськрадою вулицями Луцька почала курсувати приміська маршрутка №150

5 Листопада 2021 17:24
Луцька міська рада у 2019 році впровадила безготівкову оплату проїзду у міському громадському транспорті. Завдяки цьому стало зручніше розраховуватися за проїзд в автобусах і тролейбусах. Крім того, з’явилася можливість контролювати реальні показники пасажиропотоку: кількість платних та пільгових пасажирів, що безпосередньо впливає на формування вартості проїзду.

Проте центральними вулицями міста продовжують курсувати приміські автобуси та здійснювати висадку-посадку пасажирів на зупинках, які не визначені у їхньому маршруті. Та й оплата проїзду здійснюється виключно за готівку, інформують на сайті міськради.

Такі дії призводять до розбалансування міської мережі громадського транспорту, впливають на економічну складову пасажирських перевезень на міському транспорті, зокрема, на вартість проїзду.

Відповідно до законодавства, Луцька міська рада повинна погоджувати кожен приміський маршрут та вказувати, якими вулицями міста можуть рухатися автобуси та де зупинятися. Волинська облдержадміністрація ігнорує такі вимоги, порушуючи таким чином Закон України «Про автомобільні перевезення», Постанову Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 зі змінами «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» та Меморандум про співпрацю Волинської облдержадміністрації та Луцької міської ради.

І сьогодні розпочав роботу новий приміський маршрут № 150 «Луцьк (АС-1) – с. Підгайці». Автобуси курсують вулицями та проспектами Конякіна, Гордіюк, Соборності, Молоді, Відродження, Рівненська, Київський майдан, Дубнівська. На маршруті працюють автобуси марок «Богдан» та «Еталон», які мають екологічний стандарт Євро 2. У той час, Луцька міська рада у рамках програми «Луцьк без маршруток» на міські маршрути допускає автобуси екологічного стандарту не нижче Євро 5, дбаючи про зменшення викидів у атмосферне повітря.

І знову жодних погоджень Луцька міська рада не надавала. Департамент інфраструктури Волинської облдержадміністрації погодив Підгайцівській сільській раді такий новий маршрут.

У Луцькій міській раді заявили про рішучу незгоду з наявністю на вулицях неекологічного громадського транспорту та пообіцяли діяти у цьому випадку згідно чинного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Діагноз Показати IP 5 Листопада 2021 18:33
Той департамент інфраструктури ОДА хабарі БРАВ ( тому є підтвердження ), БЕРЕ ( інформація в стадії збору ) і буде БРАТИ ( бо вже звик і не може без того ) ! А проблєми Луцька - то проблєми Луцька !
Лучанин Показати IP 5 Листопада 2021 19:33
Нажаль на екологічний стандарт міськрада вплинути не може, а от на маршрут може: пустіть міський автобус по тому ж маршруту по 6 грн з можливістю оплати картками та готівкою. Скільки часу протримається 150? Отож! Миші плакали, кололися, але вперто продовжували їсти кактус...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus