USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Без результатів ПЛР-тесту, але з обсервацією: як українців зустрічають у Польщі

23 Червня 2020 10:57
При перетині українсько-польського кордону громадяни України не зобов’язані представляти будь-які документи щодо поточного стану здоров’я, зокрема довідку з негативним результатом ПЛР-тестування на наявність коронавірусу. Їм лише перевіряють температуру тіла. Але українці повинні вказати контактні дані, зокрема адресу в Польщі, за якою вони відбуватимуться 14-денну обсервацію.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомляв, у які країни дозволено подорожувати українцям без необхідності проходження обсервації. До таких держав він зарахував і Польщу.

Однак на сайті Посольства України в Республіці Польща вказано, що громадяни України, які здійснюють перетин кордону на в’їзд до Республіки Польща, вказують актуальний номер телефону і адресу на території Польщі, за якою вони зобов’язуються відбувати обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Згадана інформація вноситься до бази даних та передається службам, які перевірятимуть дотримання зобов’язань щодо карантину.

Читайте також: Як українці можуть виїхати в Польщу під час карантину. Роз’яснення

Від обов’язкової обсервації у Польщі звільняються особи, які:

- які в’їжджають у Польщу з метою транзиту,

- в’їжджають у Польщу з метою працевлаштування в сільськогосподарській сфері,

- виконують на території Республіки Польща роботу, пов’язану з реалізацією стратегічних інвестиційних проєктів у сфері енергетики (нафтогазовий, електроенергетичний сектори);

- є водіями або членами екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і автотранспортних засобів (міжнародні пасажирські, вантажні чи комбіновані перевезення);

- є працівниками дипломатичних та консульських установ, представниками міжнародних організацій та членами їхніх сімей, а також інші особи, які перетинають кордон на підставі дипломатичного паспорта.

При перетині кордону українці також не зобов’язані представляти будь-яку документацію щодо поточного стану здоров’я та піддаються лише контролю температури тіла.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus