USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Без світла лікарні, держустанови, аеропорти: у Лівані повністю вимкнули електроенергію

17 Серпня 2023 12:43
Ліван повністю відключили від світла, оскільки дві теплоелектростанції перестали подавати енергію через несплату боргу компанії, яка їх обслуговує.

Про це пише Sky News Arabia, передає Суспільне.

"Ліван поринув у повну темряву в середу ввечері після того, як було оголошено, що діяльність ТЕС "Дейр-Аммар" на півночі країни та "Аль-Захрані" на півдні була зупинена компанією Prime South, яка їх експлуатує, через фінансовий борг", – йдеться у повідомленні.

"Дейр Аммар" і "Аль-Захрані" є єдиними ТЕС потужністю 550 МВт, які наразі підключені до національної електричної мережі в Лівані.

Без електрики опинилися лікарні, державні установи, аеропорт Бейрута. Крім того, припинили роботу станції, які перекачують питну воду до регіонів Лівану.

Влада країни ухвалила рішення про використання генераторів для забезпечення електроенергією критичних об'єктів.

Як пише ТАСС з посиланням на джерело в державній енергетичній компанії Electricite du Liban, обидві ТЕС змушені були зупинити свої турбіни через несплату урядом боргів їхньому оператору. Джерело зазначило, що в уряді докладають всіх зусиль, щоб погасити заборгованість перед приватною компанією Prime south.

За даними джерела, компанія Prime South прийняла рішення про зупинку турбін 16 серпня о 17:00 за місцевим часом після того, як їй було виплачено всього 2 млн доларів із 83 млн доларів, які мав сплатити уряд.

Державна енергетична компанія Electricite du Liban повідомила, що звернулася до Banque du Liban з проханням перерахувати суму в розмірі 10 мільйонів доларів на рахунок Prime South, але ця сума досі не сплачена компанії-оператору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Серпня 2023 16:10
Без світла, зате Хезболла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus