USD 40.90 41.40
  • USD 40.90 41.40
  • EUR 40.95 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Без жодного розрізу: володимирські лікарі видалили пацієнтці величезну кісту

15 Серпня 2022 16:59
До володимирських медиків звернулася 25-річна жінка зі скаргами на сильний біль у животі. Під час обстеження з’ясувалося, що у пацієнтки кіста яйника. Відтак жінку успішно прооперували.

Про це повідомили у Володимир-Волинському територіальному медичному об'єднанні.

Як відомо, кіста яйника – це доброякісна пухлина, наповнена рідиною, яка з'являється в структурі яєчника. Якщо кіста невеликих розмірів, не заважає іншим органам функціонувати нормально, то її не оперують, а лікують медикаментозно. Але якщо існує небезпека заподіяння шкоди навколишнім органам, коли кіста розрослася до 10-12 см, то у такому випадку лікарі обирають спосіб хірургічного видалення кісти.

У цьому випадку кіста набула великих розмірів – 11 на 13 см, новоутворення добре відчувалося навіть під час поверхневої пальпації. Саме тому лікарі Володимир-Волинського ТМО ухвалили рішення про необхідність оперативного втручання.
Пацієнтку помістили у стаціонар акушерсько-гінекологічного відділення, зняли больовий синдром і 10 серпня планово прооперували.

Хірургічна команда на чолі з лікарем акушер-гінекологом Катериною Нехай виконали операцію з видалення цієї кісти лапароскопічним методом, без розрізу, зробивши лише три проколи в животі. Завдяки такому малоінвазивному методу оперативного втручання вже на наступний день жінку виписали з лікарні.
Читати ще: Лікарі, до яких можна потрапити без направлення: перелік від МОЗ

"Варто зазначити, що нині лапароскопія широко застосовується нашими лікарями під час оперативних втручань, зокрема і в гінекології. Записатись на прийом до наших спеціалістів та отримати вичерпну консультацію можна, зателефонувавши у довідкове бюро ТМО: 0631381172 (з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 15:30). Нагадуємо також номер приймального відділення, яке працює цілодобово: 0633874691", – звертаються до пацієнтів у ТМО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus