USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Без ГМО Україні не обійтися

13 Вересня 2010 16:22
Україна не зможе конкурувати на світовому ринку агропродукції, якщо не буде вирощувати генно-модифікованих рослин, переконані вчені.
У цьому році в світі генетично модифікованими рослинами засіяли 140 мільйон гектарів площі, інформує UBR.
Вирощування трансгенів менш шкідливе для навколишнього середовища, ніж продукція, яку виробляють за високоінтенсивних технологій, кажуть експерти. Також вони запевняють, що не існує жодного експериментально доведеного факту шкідливого впливу ГМО на організм людини.
В Україні можна вирощувати генно-модифіковану сою, картоплю, кукурудзу та ріпак. Крім того, витрати на засоби захисту рослин значно менші, а врожайність вища, переконують вчені.
З цього приводу віце-президент Української академії аграрних наук Микола Безуглий сказав: «Яблука, які дають 50 тонн з гектара, протягом вегетативного періоду обробляються отрутохімікатами 36 разів. А якщо ми вирощуємо генно-модифіковану сою, вона обробляється гербіцидом усього один раз».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus