USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Без зв’язку ледь не залишився цілий район. ФОТО

6 Лютого 2012 15:41
Волинські МНСники та працівники комунальних служб зуміли запобігти розмерзанню мережі холодного водопостачання міста Рожище та не допустити пошкодження систем зв’язку в цьому райцентрі Волині.

Про це повідомив Володимир Нестеров у Центрі пропаганди УМНС в області.

Повідомлення про необхідність залучення підрозділу рятувальників для ліквідації аварійної ситуації в місті Рожище надійшло ще 3 лютого. Недалеко від центру 13-тисячного міста прорвало магістральний трубопровід подачі в населений пункт холодної води, яка почала потрапляти до шахтного колодязя, сполученого із підземними каналами мереж Волинської філії ПАТ «Укртелеком».

Відтак створилась загроза затоплення акумуляторних батарей та кабельних мереж, що забезпечують зв’язок у всьому районі. Відключення води на центральному магістральному трубопроводі, що постачав холодну воду до всіх багатоквартирних будинків і інших об’єктів міста, провести було неможливо, так як це загрожувало розмерзанням мережі та її пошкодженням. Тому тиск води в трубопроводі зменшили до мінімально можливого.

До місця аварії виїхала чергова варта рятувальників підпорядкованої державної пожежної частини №3. Розгорнувши обладнання, бійці МНС відкачували воду з шахтного колодязя потужним автомобілем «КамАЗ». Але колодязь наповнювався водою за 3-4 хвилини, відтак роботи з відкачки не припинялись і тривали дві доби - до 17:40 5 лютого.

У зв’язку з сильним морозом, що сягав позначки до -22 рятувальників змінювались на посту через декілька години – бойовий одяг на бійцях МНС намокав і обмерзав. Рятувальники відгрівали і пожежний автомобіль паяльною лампою, який згодом також замінили на АЦ-40 на шасі ЗіЛ-131.
5 лютого комунальники відбійним молотком зняли шар асфальту та замерзлого ґрунту, а екскаватором розкопали котлован аби дістатись до пошкодженої труби.

Аварію ліквідували шляхом накладання на місце пориву трубопроводу дороговартісного і надійного широкого хомута європейського зразка.

У результаті успішно проведеної операції спільними силами рятувальників та працівників комунальних служб вдалось запобігти розмерзанню мережі холодного водопостачання міста Рожище та не допустити пошкодження систем зв’язку у райцентрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
good very good Показати IP 6 Лютого 2012 16:53
приємно читати а хорошу роботу
Семен Показати IP 6 Лютого 2012 18:03
Ну способ ремонта только один.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus