USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Бездоганно виступили в Токіо: волиняни – чемпіони світу з сумо

9 Жовтня 2023 15:00
Збірна команда України успішно виступила на Чемпіонаті світу з сумо серед юніорів до 18 років та дорослих, який відбувся 6-8 жовтня в Токіо (Японія). Українці посіли перше загальнокомандне місце на змаганнях. У складі збірної виступили, зокрема, троє волинян.

Загалом Чемпіонат світу з сумо зібрав понад 400 спортсменів із 30 країн.

У складі збірної команди України були вихованці військово-патріотичного спортивного клубу «БОРЕЦЬ» Волинського обласного відділення (філії) КФВС МОН України. Це студент першого курсу Волинського національного університету імені Лесі Українки, майстер спорту України з сумо Євген Макаров, студент другого курсу Академії рекреаційних технологій і права, заслужений майстер спорту України з сумо Святослав Семикрас і заслужений майстер спорту України з сумо Іванна Березовська.

Святослав Семикрас та Іванна Березовська виступали серед дорослих. Євген Макаров захищав збірну команду України з сумо серед юніорів до 18 років.
Євген Макаров посів III місце у ваговій категорії 80 кілограмів.
Святослав Семикрас виборов І місце у ваговій категорії 85 кілограмів, а також ІІ місце в командних змаганнях стінка на стінку, поступившись команді Японії.
Справжнім лідером збірної команди України стала Іванна Березовська. Спортсменка посіла І місце у ваговій категорії +80 кілограмів. Також її сутичка стала вирішальною в командних змаганнях стінка на стінку у фіналі з командою Японії – збірна команда України виборола І місце та І загальнокомандне місце.
Підготували волинських спортсменів до змагань тренери військово-патріотичного спортивного клубу з видів боротьби «БОРЕЦЬ» Анатолій Бондарєв та Аліна Бондарєва.

Нагадаємо, попередньо Святослав Семикрас та Іванна Березовська бездоганно виступили на Чемпіонаті Європи з сумо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus