USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк охоронятиме «штучний розум»

24 Лютого 2014 15:00
Проект «Луцьк інтелектуальний та безпечний» дозволить створити надсучасну систему управління містом – від руху маршуток до відеоспостереження.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань бюджету та фінансів сьогодні, 24 лютого.

Нагадаємо, у міськраді йде процес обговорення проекту «Луцьк інтелектуальний та безпечний - пілотний проект з впровадження інформаційно-технологічних рішень в системі управління містом».

З-поміж запланованих заходів: встановлення вуличного відеоспостереження на основі оптико-волоконної мережі , вбудовування автоматизованої системи керування автодорожнім рухом, техніко-економічне обґрунтування та виготовлення проектно-кошторисної документації муніципальної мережі телекомунікаційного зв’язку на основі оптичного волокна.

Нинішні ж діючі вуличні камери, зі слів заступника міського голови Тараса Яковлева, предані на баланс громадського формування «Варта порядку». Ними також користується міськвідділ УМВС. Ці камери працюють. Але наскільки ефективно, посадовець не знає.

«Цей проект новий, з іншим підходом. Ця вся інформація стікатиметься в одне управління. Є можливість створити систему, яка охопить рух маршруток, звернення, диспетчерський пункт відеоспостереження. В перспективі можна буде об’єднати і діючі камери», - розповів Тарас Яковлев.

Загальна сума, необхідна для реалізації проекту – 2,7 мільйона гривень. Якщо проект виграє конкурс - з міського бюджету необхідно на нього виділити 1,2 мільйона гривень, партнер проекту КП «Луцьксвітло» надасть 18 тисяч гривень, а з держбюджету має надійти 1,4 мільйона гривень адресних субвенцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 24 Лютого 2014 15:30
Аби тільки Візору не доручили впроваджувати цю систему бо це буде *опа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus