USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Безпорадна Верховна Рада: прогули та провали голосування

22 Травня 2017 11:35
Після скандального місячного неробства, яке депутати собі подарували, запрацював парламент. Проте похвалитися результатами законодавці не можуть. 250 депутатів, до прикладу, розписались у відсутності будь-яких претензій до Віктора Януковича та його клану. При цьому ці люди називають себе патріотами, фотографуються у вишиванках і засуджують європейських політиків, які думають про зняття санкцій із Росії.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

У 2014 році ми обрали собі таких депутатів, які в 2017 році не можуть і не хочуть голосувати за санкції проти клану Януковича. Там у санкційному списку – 21 діяч. Після провалу генпрокуратурою розслідування їхніх злочинів ці персональні санкції могли би принаймні ускладнити їм бізнес в Україні. В четвер, 18 травня, спікер Андрій Парубій тричі намагався назбирати голоси «за». Проте було лише 202 голоси замість потрібних 226. Кажуть, що це через присутність у списку олігарха Дмитра Фірташа.

Цього ж четверга депутати не захотіли навіть поставити у порядок денний медичну реформу. Завдяки їй зникнуть гроші в конвертах. Там написано, що держава з податків буде повністю платити за первинну медичну допомогу, підвищить зарплати лікарям, виведе з тіні всі ці «благодійні внески» та чорні каси, які роблять головних лікарів мільйонерами. Тоді кожна операція буде за чітко виставленим рахунком, частину платить держава, частину – пацієнт. Але вдалось зібрати 162 голоси. А все через те, що «чорний кеш» із тих благодійних внесків перестав би підніматися нагору та збагачувати людей у залі ВРУ.

Цього тижня депутати вчергове мали вбити Антикорупційне бюро. Ідея законопроекту 6220 виглядала настільки ідіотською, що в парламенті планували назбирати за нього аж 260 голосів. Законодавці хотіли зробити так, що, якщо одне відомство закриває кримінальну справу, то друге зобов'язане теж її закрити. Працює це все так: наприклад, до розслідування відносно Романа Насірова, які веде НАБУ, підключається Генпрокуратура чи СБУ. Створюється клон кримінальної справи, яку потім блискавично закривають – і ось вже НАБУ має також закрити власне розслідування. Цей фантастичний законопроект не поставили на порядок денний Ради лише після акцій протесту та шаленого тиску іноземних структур.

Своєю чергою, на думку політолога Руслана Бортника, на наступному сесійному тижні народні депутати України продовжать піаритися на різних несуттєвих темах, замість конструктивної роботи на благо своїх роботодавців українців. Про це інформує ГолосUA.

«Я думаю, що на наступному сесійному тижні Верховна Рада України продовжить працювати в руслі піару, але не конструктиву. Ми знаємо, що нас чекають звіти Генерального прокурора України і Уряду. Це будуть ключові точки, навколо яких буде крутитися бажання багатьох парламентських груп заробити чергові «піар окуляри». Крім того, я не виключаю, що парламентарії все ж таки розглянуть скандальні «церковні закони», санкції щодо Віктора Януковича і візовий режим з Росією », - зазначив Бортник.

Експерт додав, що головна роль багатьох скандальних законопроектів полягає в тому, щоб відвернути увагу громадськості від звітів уряду і глави ГПУ.

«Тобто, все це будуть розбавляти політичним піаром і скандалами, тому очікувати конструктивної роботи від парламенту знову не доводиться. На жаль, питання, які дійсно цікаві суспільству, сьогодні наших народних обранців не цікавлять », - резюмував Р. Бортник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Однокласники Показати IP 22 Травня 2017 12:17
І тут Президент нічого не робить ! Йому легше закрити Однокласники і Контакти а побороти корупціонерів і свід Завод як обіцяв не може! Перевибори негайно!
Верховна зрада Показати IP 22 Травня 2017 13:05
одні політичні імпотенти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus