USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Безробітні пішли до школи. Вчитися садити бульбу

3 Грудня 2009 12:57
Сьогодні близько тисячі безробітних селян Волині знову сіли за парти, щоб упродовж трьох місяців навчатися в спеціалізованій «Зимовій агрошколі».
 
Навчальні курси для селян уже другий рік організовує Волинський обласний центр зайнятості. До агрошколи запрошують усіх бажаючих селян краю, які нудяться без роботи. Досвідчені аграрники-практики, науковці Інституту агропромислового розвитку Волині викладатимуть основи городництва, тваринництва, технології вирощування овочів та фруктів. Юристи та фермери радитимуть безробітним, як ліпше започатковувати власний бізнес і конкурувати на ринку сільського господарства. Заодно, там вивчатимуть нормативно-правову базу підприємницької діяльності.
 
Загалом, по завершенню навчання безробітні вмітимуть вирощувати картоплю, інші овочі в теплицях, знатимуться на садівництві, квітникарстві, розводитимуть рибу та гриби. Водночас, їх навчать за новітніми технологіями розводити кролів та домашню птицю. І навіть заробляти на утриманні страусів.
 
Слухачі «Зимової агрошколи» навчатимуться у районний центрах зайнятості. Якщо буде потреба – викладачі їздитимуть на уроки до сільських і селищних рад.
 
Довідково:
 
Проект «Зимова агрошкола» започаткований у 2008 році для волинських безробітних на селі. Торік із грудня по лютий стали випускниками близько 1300 селян. Вони прослухали 72 навчальних семінарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ліга КВН Волинь Показати IP 3 Грудня 2009 13:20
Цікаво чи поїде хтось з них потім в село і буде це реалізовувати на практиці? ))
OrestN Показати IP 3 Грудня 2009 13:32
під цю програму не завадило б виділити кредити на придбання сільгосьп техніки і устаткування для підтримки фермерських господарств.
Розочка Показати IP 3 Грудня 2009 14:29
Цікаво, а там учать де взяти початковий капітал без кредитів для сільського г-тва, окрім того в селі і зимою без роботи не нудяться.
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 14:36
До Ліги КВН Волинь: ні, не реалізовуватимуть, вони, швидше за все, ділитимуться отриманим досвідом і вчитимуть уже сільських дітлахів
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 14:38
корисну справу роблять у Волинському обласному центрі зайнятості, але щоб реалізувати це на практиці селянам хоча б якийсь стартовий капітал потрібний. А де його взяти вони не навчили :(
РОНІН крок Показати IP 3 Грудня 2009 21:17
Вони прослухали 72 навчальних семінарів... Шановні кореспондети ВН, а розкажіть про плоди їхнього навчання тобто результат ,якщо є така інформація. дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus