USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Безробітні випускники «Зимової агрошколи» стають бізнесменами. ВІДЕО

27 Лютого 2010 09:35
Попри відсутність одноразової виплати з допомоги із безробіття, Волинський обласний центр зайнятості продовжує другий сезон програми «Зимова агрошкола» для відкриття власної справи.
У рамках проекту безробітних селян навчають бути підприємцями. Коли безробітний звертається до будь-якого центру зайнятості Волині, його повідомляють про курси «Зимової агрошколи».
Безробітні проходять спеціальні тести для виявлення підприємницьких здібностей. Згодом претенденти захищають бізнес-плани. Потім отримують одноразову виплату - в середньому 4-5 тисяч гривень для відкриття власної справи.
«Якщо буде стабільна ситуація в країні,то, сподіваємося, виплату допомоги із безробіття відновиться», - каже директор Центру зайнятості Луцького району Ірина Овадюк.
Дієвість цього проекту показали журналістам під час сьогоднішнього прес-туру в Торчині та Рожищі, а також у селах Рокині та Маяки, організований прес-секретарем ВОЦЗ Оксаною Баранюк.
Кожного з населених пунктів презентував «випускник» курсів районних центрів зайнятості. Андрій Бондарук став підприємцем з народного ремесла. Інший колишній безробітний Анатолій Бойко відкрив власний медичний кабінет з масажу. Володимир Іщук зайнявся вирощуванням винограду, розведенням кролів та бджільництвом. 22-річна Сніжана Люх відкрила власний квітковий магазин, а Валерій Дубовий зайнявся приватним ремонтом телерадіоапаратури.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виктор из Нью-Йорка Показати IP 28 Лютого 2010 15:57
Вот и прекрасно! Вместо того, чтобы обвинять Россию во всех проблемах Украины, лёжа на печи, пусть сами начинают эти проблемы решать. А именно: занимаются бизнесом, и платят Украине налоги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus