USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Безробітних лучанок вчать, як конкурувати на ринку праці

8 Травня 2009 14:50
Жінці важко реалізувати себе на ринку праці, тому до неї потрібен специфічний підхід. Таку думку висловила у коментарі «Волинським Новинам» головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Надія Герило перед семінаром з гендерних питань, який відбувся у Луцькому міському центрі зайнятості.
Як розповіла Надія Герило, основне завдання центру зайнятості – доносити до безробітних інформацію та допомагати їм знайти роботу. Однак є і додаткові послуги, серед яких – проведення тематичних семінарів.
Отже сьогодні, 7 травня, для безробітних жінок, які належать до так званої  п’ятивідсоткової квоти (випускниць, жінок після декрету та з маленькими дітьми), провели семінар на гендерну тематику. «Адже жінка специфічний працівник», – висловила свою думку головний спеціаліст. Вона пояснила, що, приміром,  через перебування у декретах жінка може може втратити навички роботи. Таким чином, до кожної потрібен індивідуальний підхід.
Мета семінару – навчити цих жінок, як правильно донести роботодавцю інформацію про себе, чим його зацікавити. «Адже навіть одяг та поведінка важливі при пошукові роботи», – зауважила пані Герило.
Взагалі, семінари для жінок у центрі зайнятості проводять щороку, оскільки жінкам досить важко пристосуватися на ринку праці. Проте, як зазначила працівник ЦЗ, гендер перш за все означає рівність між жінками та чоловіками. Тому подібні семінари проводять і для представників сильної статі.
«Адже чоловіки набагато важче переживають втрату роботи і потребують підтримки», – вважає Надія Герило.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus