USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Біда навчить: у Луцьку обстежать житлові будинки

11 Червня 2012 14:41
До 1 липня у Луцьку перевірять усі багатоквартирні житлові будинки, аби вберегти мешканців від подібної трагедії, що сталася на вулиці Рівненській. Відповідне розпорядження підпише губернатор Волині Борис Клімчук.

Про це йшлося 11 червня під час селекторної наради у Волинській ОДА.

Губернатор заявив, що для того, аби ситуація не повторилася, потрібно перевірити усі житлові будинки. «Я підпишу сьогодні розпорядження. Воно буде називатися просто: «Про обстеження житлових будинків». У цьому розпорядженні буде три пункти. Перший буде головний – утворити комісії і забезпечити проведення в термін до 1 липня обстеження багатоквартирних та інших житлових будинків», - сказав Клімчук.

Борис Клімчук зауважив, що у випадку виявлення загрози руйнування усі служби повинні будуть вжити вичерпних заходів для усунення небезпеки.

«Хтось мені скаже, що це було 10 років тому. Та хоч 20!» - обурився губернатор.

«Все покладається на місцеві органи влади. Мені все одно хто приймав рішення: Кривицький, Шиба чи Романюк. Для мене головне – безпека життя людей. Мене цікавить ліквідація можливих загроз», - сказав Клімчук.

«Мери, не пробуйте посилатися на те, що ці рішення приймала інша влада. В нас немає іншої влади, в нас є одна влада – українська», - додав губернатор.

Також він зауважив, що такі перевірки та обстеження проводитимуться регулярно. Крім того, про них звітуватимуть щодекади.

Нагадаємо 10 червня на вулиці Рівненській обвалилася 5-поверхівка. Внаслідок руйнування без даху над головою лишилися 8 родин, дві людини загинули, а одна – шпиталізована.

Постраждалим родинам уже виділили матеріальну допомогу та зарезервували для них 28 номерів у готелі «Світязь».

Хоча чиновники міськради, за винятком мера Миколи Романюка, не хочуть називати причини обвалу, одну із них озвучила прокуратура. За фактом трагедії правоохоронці порушили кримінальну справу, закидаючи службовим особам ЖКП № 7 та муніципалітету халатність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Jimmy Показати IP 11 Червня 2012 14:49
Ласкаво прошу на Ковельську 63,вже дах дірявий і згнили перекриття,крокви.Все ждемо коли впаде на голову.Причому товщина перекриття між дахом і верхнім поверхом така, що з люстри сквозняк іде!!!Перевіряйте,а то відчуваю в поточному році додасться ще трупів.Може й наших, а може і ЖЕКівців разом з комісією
hhh Показати IP 11 Червня 2012 14:50
по вул. Шухевича знесли несучу 1 поверх в перукарні...
Jimmy Показати IP 11 Червня 2012 14:58
Ковельська 63 - наступний кандидат на такі новини
Лучанин Показати IP 11 Червня 2012 15:00
На вул. Стрілецькій ближче до переїзда різко встановили укріплення стіни 2-во поверхового будинку з вертикальною глибокою тріщиною: моцні дерев`яні риштування на всю висоту будинку, перегороджений сигнальною стрічкою тротуар. Мають гроші ЖЕКи, працюють як смаженим запахне. Совісті тільки не мають.
няня Показати IP 11 Червня 2012 15:07
Дуже вас попрошу, шановна комісія, не минайте будинок 52а по вул. Потебні,так званий "титанік", він наступний на черзі щоб завалитись... і цей весь "складеться", а там більше 130 квартир.
Лучанка Показати IP 11 Червня 2012 16:33
Ага, і на Конякіна 23 нехай не забудуть заглянуть, в підвалі вода постійно стоїть, будинок в аварійному стані і заяви в ЖЕК нічого не вирішують.
145 Показати IP 11 Червня 2012 16:44
Не вірте владі. Ще в 90-ті біля будинку 56 що по вул.Коперника підірвали вибухівку.В будинку декілька тріщин від фундаменту до даху.Вже були всілякі комісії в різні роки.Спочатку будинок визнали аварійним.А тепер сказали що він безпечний...Будинок з 60-х років...
Петро Показати IP 11 Червня 2012 16:45
Переконаний,що НІЧОГО не буде зроблено ПО СУТІ.Не з тими рильцями влада.А щоб у цьому переконатись,подзвоніть завтра у свій ЖЕК з будь - якою дріб,язковою проблемою,і ви почуєте до болі знайомі інтонації.Одного разу чергова "гарячої лінії" міськвиконкому мені відповіла:"Так це що,я ваш підвал довела до такого стану і повинна його прибрати?"Вона навіть відмовилась назвати своє прізвище))))В іншій країні на слідуючий день вона б була звільнена з роботи за халатне відношення до своїх обов,язків,але вона знає:робити НІЧОГО НЕ ТРЕБА і тоді тобі за це НІЧОГО НЕ БУДЕ....
Jimmy до Петро Показати IP 11 Червня 2012 18:05
Та ні , піду я в управління ЖКГ і напишу заяву путьову з фото,пілписами сусідів,плюс попередні заяви і відмазки мого ЖКП№2 скопіюю.Якраз слушний момент,інакше після виборів восени ніхто й не загляне,а зиму будинок може й не пережити!.. чи в прокуратуру подати на злочинну бездіяльність житлово-комунальних служб?
8 Березня 26 Показати IP 11 Червня 2012 16:51
Нас теж обстежте, у нас в подвалі спортзал. Як почнуть по груші лупити, всі стіни трясуться.
wiking Показати IP 11 Червня 2012 18:55
На Соборності,32 тріщина на 9 поверсі по будинку пішла. Її замазали розчином і все, а в 2 квартирах вже грибок. Тріщина через те, що на першому поверсі одні добудови (магазини, перукарня, банки, аптека). Подоливали свої фундаменти, а обмостку нашого будинку поламали і приєдналися. Теж колись завалиться. Добре, що новіший той будинок трохи.
Lata Показати IP 11 Червня 2012 20:30
Перевірте ще будь-ласка будинок по вулиці Мазепи 8 (особливо 2 під'їзд), у нас тут хто новий заселяється так відразу ж перепланування робить у квартирі, у 3-х кімнатній жіночка 2 роки ремонт робилда, там вже мало що залишилось від колишньої квартири та від стін у ній, у підвалі майже завжди потоп, а це 9-ти поверховий будинок
Відродження 49а Показати IP 11 Червня 2012 22:11
Наші підвали давали прихисток сауні, розважальним закладам, бару - цікаво скільки ще витримають наші стіни на фундаментах з додатковими отворами для дверей, адже кожен орендар вносив свої корективи щодо стін підвального приміщення? А в нас густозаселена 9-поверхівка, колишній гуртожиток автозаводу - у нас спальні у кожній кімнаті. Будемо раді гостям з міськради!
ВОЛИНЯНКА Показати IP 11 Червня 2012 23:14
Не минайте й будинок по вулиці Конякіна 31.Вода в підвалі стоіть постійно.
Дружби Народів 1 Показати IP 12 Червня 2012 08:55
Між 1 та 2 під'їздами тріщина на всю висоту 9-ти поверхівки, через те , що 1 під'їзд збудовано на пливуні. Була комісія пару років назад, вирок - треба стягувати будинок, бо завалиться. До сьогодні нічого не робиться.
Луцюк Показати IP 12 Червня 2012 10:52
ЖКП - акумулятори коштів для самозадоволення. І крапка!
Alla Показати IP 12 Червня 2012 11:57
Львівська 63 Запрошую в 5-й підїзд на першому поверсі стіна мокра, облущується штукатурка, ну і звичайно постійна тряска від тих клятих машин. Представники міськради, запрошую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus