USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – 64 будинки без опалення. Коли відновлять теплопостачання

26 Жовтня 2021 09:56
Попри старт опалювального сезону, у Луцьку все ще залишилися будинки, мешканці яких й досі без тепла.

Про це під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради повідомив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

З його слів, через прориви на теплотрасі станом на 23 жовтня опалення не було в 42 будинках, однак у понеділок, 25 жовтня, ситуація дещо змінилася.

«На жаль, ще є прориви, але ми оперативно працюємо у напрямку їх ліквідації. Маємо клопоти щодня. До суботи без тепла були 42 будинки, не всі багатоповерхові. Зокрема, на вулицях Довженка та Мамсурова є будинки приватного типу на одну-дві квартири. До того ж 23 жовтня ввечері трапився прорив теплотраси на Грибоєдова», – інформує керівник комунального підприємства.

З його слів, станом на 25 жовтня у Луцьку мешканці 24 будинків на вулиці Генерала Шухевича та проспектах Перемоги і Грушевського потерпають без тепла.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Іван Скорупський зазначив, що увечері 23 жовтня відбувся прорив теплотраси на вулиці Грибоєдова, який зупинив роботу котельні на вулиці 8-го Березня.

«Великий об’єм води витік із мережі, тож спрацювала автоматика і котельня зупинилася. Майже опівночі ми відновили мережу, але відсікли ділянку з 24 будинками. Сьогодні, 26 жовтня, розпочали роботи із ліквідації прориву на вулиці Грибоєдова. Ускладнює ситуацію й те, що прорив – посеред дороги. Тому ми взяли погодження на організацію дорожнього руху і проводимо на цій ділянці земельні роботи, аби якомога швидше відремонтувати трубу. Копаємо на території школи № 5 і через дорогу», – пояснив посадовець.

З його слів, орієнтовний термін відновлення теплопостачання у будинках, що постраждали від прориву – 28 жовтня.

Загалом станом на ранок 26 жовтня без теплопостачання у Луцьку залишились 64 будинки, серед яких не лише багатоповерхівки, а й одноосібні будинки.

За сприятливих умов та завдяки ліквідаційним роботам, 26 жовтня планують подати тепло у 18 будинках.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляло про те, що у ДКП «Луцьктепло» формують додаткову бригаду, яка допоможе підприємству усувати аварії та пориви на мережі з максимальною оперативністю. А через зростання вартості природного газу зросла й вартість теплопостачання для населення.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2021 10:13
Може пора вже наказувати монополіста за невчасний поточний та капітальний ремонт мереж і підтримання їх у справному та готовому до експлуатації стані...
До до Луцьк Показати IP 26 Жовтня 2021 19:09
Ніхто не застрахований від аварій, навіть Ви.
море Показати IP 26 Жовтня 2021 10:36
людей позвільняли,нема кому працювати,прориви за проривами все гниле.А що буде зимою теж тижнями без опалення
Ну ну до море Показати IP 26 Жовтня 2021 19:11
Приходь на мінімалку, із затримками. Попрацювати в бригаді
Вчитель Показати IP 26 Жовтня 2021 10:56
На Мазепи ні духу, ні слуху, 15 днів опалювального сезону вже пройшло. Пишемо, телефонуємо, повний ігнор! Щож ви робили ціле літо?
Проф. Преображенский Показати IP 26 Жовтня 2021 11:06
Разруха не в клозетах, а в головах…(с).
Козак Показати IP 26 Жовтня 2021 11:41
Добре, хто відповідає в місті за комунальне господарство?
Василь до Козак Показати IP 26 Жовтня 2021 13:39
За комуналку відповідає Осіюк Микола Петрович-директор ЖКГ.Але він не всесильний,адже проблеми накопичувалися десятками років.Є проблеми проектні,є проблеми експлуатації,є проблеми в головах мешканців.Це складна комплексна проблема.Потрібна не тільки критика,але і пропозиції.як вийти з даної ситуації.Проблеми опалення Вільнюса вирішили тільки за досить великі капіталовкладення від Євросоюзу,переклавши мережі і встановивши АІТП з теплообмінниками.
Козак до Василь Показати IP 26 Жовтня 2021 14:39
Він не всесильний, але їх там цілий департамент. Якого біса по Хурсенув вже третій раз розривають теплотрасу за два роки, перед тим був зроблений капремонт покриття? І чому Осіюк, а не його безпосередній начальник, який декларував стопроценту готовність опалювального сезону з 11 жовтня? Вася - ти Вася
Василь до Козак Показати IP 26 Жовтня 2021 16:03
Хто конкретно що пропонує по теплових мережах-невідомо.Знаю тільки,що пані Малютіна пропонувала побудувати нову сучасну котельню меншої потужності поряд з Карбішева 2,а стару котельню вивести з експлуатації.Змонтовані залежні АІТП заглушили взимку сусідні будинки.Що маємо-те маємо.Без потужної проектної групи вирішити проблеми неможливо.
Лучани Показати IP 26 Жовтня 2021 13:13
Пане голово ! Ви ж запевняли перед початком опалювального сезону, що на 100 процентів готові до нього ! Ми розуміємо, що таку інформацію вам офіційно надали з комунального департаменту, з Луцьктепло та інші брехуни. Ви їм повірили, видали зарплату і премії, а тепер вас просто - напросто кинули і перед виборами люди бюлетенями дадуть оцінку вашим вже діям. Негайно провести службове розслідування, наказати розгільдяїв і компенсувати збитки за їх рахунок ! Бо в противному разі - будете вже політично розраховуватись ви !
Василь Показати IP 26 Жовтня 2021 13:31
Повторно.Відсутня програма реконструкції теплозабезпечення будинків.Або реконструкція централізованого.або індивідуальне.Можливо індивідуальне на малих будинках.Теплотраси згнили.Будинки розбалансовані.мешканці ставили радіатори,які хто хотів. Луцьктепло змінив темп. графік із 100/70 на стояки на 70/50.Нижні поверхи і торцеві кімнати мерзнуть.особливо в панельках.Так звані ІТП підвищують тиск в обратці-глушать сусідні будинки.Котельні Карбишева 2 і Боженко 34 є нераціональними.На слідуючий опалювальний сезон проблеми ще збільшаться
до шістки до Василь Показати IP 26 Жовтня 2021 14:44
Якого біса по вулиці Хурсенка (бувша Московська) проти музичної школи вже третій раз розрили теплотрасу за два роки? Може в когось в голові геополітика , конфлікт правої та лівої півкулі?
Василь до до шістки Показати IP 26 Жовтня 2021 15:53
Розривають і будуть розривати.тому що теплотраси закопані в землю і згнили.Особливо корозія появляється на зварних необроблених швах.Якщо трубу не обробили гарячим бітумом-через рік-два знову будуть копати,тому -що дірка в голові.Без переходу на пластикові попередно ізольовані труби з гарантією в 40років слідуючий опаль. сезон під великою загрозою.Нам би цей пережити.
Вітя Показати IP 26 Жовтня 2021 14:05
Львівська 61 А Львівська 61 Б і поряд будинки - немає тепла і не було !!!! жодних платежів платити не будемо тому Луцьктеплу
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2021 15:13
Можливо не сквери з урбаністичними парками треба відкривати, а потрібно почати міняти радянські зношені комунікації?
Лучанин до Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2021 18:59
Смішний ти, друже, як мале пиво ! Ті мережі і комунікації ремонтуй не ремонтуй під землею - хто їх там бачить ? А дитячі майданчики - то зовсім друга справа: діти бавляться, батьки не надякуються, журналісткині фоткають, тілівізор показує, дифірамби владі співають ! І якшо навіть в хаті зимно, то, по їхньому задуму, то всьо якщо і не ноги, то хоч душу має гріти ! І якщо не лучани, то влада точно думає, що людям стало від того тепліше ! Яка не яка турбота !
Правда Показати IP 27 Жовтня 2021 08:33
По великому рахунку Луцьктепло практично банкрут,а якщо рахувати борги і кредити то вже мабуть два рази,пора продавати,кому???А хтось підраховувув скільки зимою отримує ЛТ платежів від маленького міста Луцьк,дуже багато і за тепло і за гарячу воду.Там в тому ЛТ потрібно вже звільнити відсотків 75%отих "тьоток",які прилипли до стільців і половину "начальників"...зачароване коло.Ситуація в ЛТ з комунікаціями не складна,вона катастрофічна.І це вже не уникнути,молимось на теплу зиму.
Не правда до Правда Показати IP 27 Жовтня 2021 13:16
У тарифах на тепло та гарячу воду закладено вартість газу 85%. Можете звільняти усіх та прийняти нових, продати і купити Луцьктепло хоч три рази. Бізнес на газі а не на теплопостачані. Усі зібрані кошти йдуть "самі знаєте куди".
Василь до Не правда Показати IP 27 Жовтня 2021 16:44
Не правда! Кількість витраченого газу залежить від кількості спожитого теплоносія.який половину тепла віддає землі.Отже .віддалені і нерентабельні котельні,диряві тепломережі і розбалансовані будинки значно впливають на вартість тарифу.Так як Луцьктепло споживає газ,прибл.половина тепла від якого доходить до будинків-то і тарифи в Луцьку найбільші в Україні.А інакше ніяк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus