USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Біля Капітолію США затримали чоловіка зі зброєю та 500 патронами

17 Січня 2021 09:29
Американські силовики затримали в суботу, 16 січня, озброєного чоловіка, який намагався потрапити на територію Капітолію.

Це сталося за кілька днів до інавгурації обраного президента США Джо Байдена, яка пройде 20 січня, повідомляє ТСН із посиланням на CNN.

Зловмисник, за інформацією ЗМІ, приїхав до Вашингтона зі штату Вірджинія, дістався на автомобілі до КПП, де його для перевірки документів зупинила поліція. Його пропуск на інавгурацію виявився фальшивим. Він також розповів силовикам, що має в машині заряджений напівавтоматичний пістолет. Пізніше у нього виявили ще 509 патронів, гільзи від дробовика і магазин для пістолета.

Чоловіка заарештували за зберігання незареєстрованої вогнепальної зброї та незареєстрованих боєприпасів.

Як повідомлялося, 6 січня у Вашингтоні сотні прихильників президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Капітолію у той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії вибірників на виборах президента і віце-президента США.

Читати ще: «Смелее!»: з'явилося відео штурму Капітолію, на якому чути команди російською мовою

Після кількох годин заворушень поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

7 січня обидві палати Конгресу США завершили підрахунок голосів колегії вибірників і затвердили перемогу Байдена на виборах президента. У свою чергу, Трамп пообіцяв упорядковану передачу влади Байдену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus