USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Біля могил загиблих в АТО ковельчан – сміття та витоптані квіти

23 Листопада 2017 19:00
Родичі загиблих скаржаться на те, що їхні близькі поховані на ковельському міському кладовищі впритул до дороги, якою їздить автотранспорт.

Роки війни забрали життя не одного ковельчанина. Здавалося б, пошана та вдячність людям, які віддали життя, захищаючи мирне небо над головою, має бути безмежною. Проте у Ковелі ті, хто загинули на сході, так і не знайшли спокою навіть після смерті.

Мати загиблого воїна АТО Світлана Ярмолюк обурена тим, що могила її сина знаходиться впритул до проїжджої частини і вона навіть не може висадити квітів, так як автомобілі відразу їх знищують.

Окрім того, Світлана зазначає, що кожного разу коли трактор вивозить сміття із кладовища – воно падає на могили. А недобросовісні громадяни викидають сміття прямо посеред цвинтарю, неподалік могил воїнів.

З цією проблемою сім'ї загиблих воїнів АТО звернулися до депутатів Ковельської міськради.

Депутат Ковельської міськради від УКРОПу Галина Стасюк зазначила: «Ми будемо відстоювати ту позицію, щоб дорога для машин була закрита, щоб зробили пішохідну доріжку і окультурили місце поховання наших героїв».

«Тут постійно їздять машини, постійно «стоїть» пилюка. Якщо не вистачає місця щоб зробити алею, то хоча б потрібно ізолювати від машин», - розповіла мати загиблого Людмила Данилевич.

Людмила очолює громадську організацію «Членів родин загиблих в АТО «ВІРА». Побувавши у інших містах України на місцях поховання воїнів АТО, жінка не може стримати своє обурення та сльози через той безлад, який відбувається у Ковелі.

За її словами, такої плачевної ситуації немає ніде.

«Ми просимо окультурити могилки воїнів хоча б на цьому кладовищі, ми не говоримо навіть про те, що і у селах похоронені ковельські хлопці. Нам буде соромно, що при проведенні Всеукраїнської конференції членів родин загиблих в АТО, яка відбудеться у 2019 році, навіть немає куди запросити людей», - зазначає пані Людмила.

Олександра Ткачук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus