USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Білл Ґейтс назвав криптовалюту злом, яке вбиває людей

1 Березня 2018 10:36
Філантроп і мільярдер Білл Ґейтс розкритикував ринок криптовалюти під час сесії відповідей на питання Reddit AMA («Запитай мене про що завгодно»). Один із користувачів форуму поцікавився у співзасновника Microsoft, як той ставиться до криптовалюти, пише Business Insider.

«Головна властивість криптовалюти – це анонімність, і я не думаю, що це позитивний момент. Якщо уряд має можливість виявляти відмивання грошей і перешкоджати фінансуванню тероризму – це добре», – написав Ґейтс.

Водночас він звинуватив криптовалюту в реальних смертях людей. «Зараз за допомогою криптовалют купують фентаніл та інші наркотики, так що це одна з небагатьох технологій, яка безпосередньо стала причиною смертей. Я вважаю, що хвиля спекуляцій навколо ICO і криптовалют дуже ризикована в довгостроковій перспективі», – заявив Ґейтс.

Один з користувачів Reddit відповів Ґейтсу, що купити фентаніл можна і за готівку. На це мільярдер заперечив, що оплата готівкою вимагає особистої присутності, що створює для злочинця більше ризиків.

Між тим, опоненти Білла Ґейтса зазначили, що будь-яка валюта несе ті ж самі ризики, що й криптовалюта. «Будь-яка валюта використовується для фінансування тероризму, відмивання грошей і призводить до смертей. Якщо замінити «криптовалюта» на «долар», то всі ці гнітючі заяви залишаться такими ж правильними», – написав у своєму Twitter венчурний капіталіст Ентоні Помпліано.

Під час конференції Reddit AMA Білл Ґейтс також висловив свої погляди і щодо інших технологій. Він вважає, що ГМО продукти здатні вберегти населення від голоду і забезпечити повноцінне харчування. «Їжа на основі ГМО абсолютно здорова», – зазначив мільярдер. Він підтримав поширення електромобілів і безпілотників, але скептично оцінив перспективи мережі вакуумних поїздів Hyperloop, запропонованої Ілоном Маском.

«Не впевнений, що концепція Hyperloop життєздатна. Зробити таку транспортну систему безпечною складно», – сказав Ґейтс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus