USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Білл Гейтс закликав замість дослідження космосу покращити життя людства на нашій планеті

21 Березня 2019 09:40
Засновник корпорації Microsoft і один з найбагатших людей на Землі Білл Гейтс закликав людей знайти рішення 10 основних світових проблем. Замість досліджень космосу, підприємець пропонує поліпшити життя людства на нашій планеті.

Колишній програміст і засновник однієї з найуспішніших IT-компаній в історії Білл Гейтс відомий не тільки завдяки своїм величезним статкам, але й тим, на що він їх витрачає, пише internetua.

Поки найбагатша людина планети Джефф Безос змагається з мільярдером-винахідником Ілоном Маском за те, хто перший колонізує Марс і Місяць, а також побудує нову бізнес-імперію навколо мережі супутникового інтернету, Гейтс намагається акцентувати увагу на поточних проблемах людства. До того ж він уже витратив на це не менше грошей, ніж інвестували в інноваційні ракети-носії від SpaceX і Blue Origin.

За кілька років перед відходом з посади керівника Microsoft, Білл Гейтс створив благодійний фонд, який назвав на честь себе і своєї дружини Мелінди. Як повідомляла BBC, станом на кінець 2016 року, Гейтси витратили на благодійність близько $31 млрд.

Фонд Білла і Мелінди Гейтс інвестував у поліпшення системи охорони здоров’я, боротьбу з голодом у бідних країнах, попередження і лікування серйозних захворювань по всьому світу і багато іншого. За це журнал Forbes кілька років тому назвав Білла Гейтса найщедрішим мільярдером США.

Кілька днів тому 63-річний філантроп опублікував у своєму Twitter список 10 глобальних проблем, які є важливими для всієї планети зараз і в найближчому майбутньому.

«Якщо ви вірите в те, що інновації – це для всіх, тоді у мене є список для вас: 10 проблем, які потрібно вирішити завдяки вашим ідеям», – написав Гейтс у Twitter.

Засновник Windows намагається привернути увагу людей до таких проблем:

– зниження парникового ефекту і скорочення кількості вуглекислого газу в атмосфері;

– зберігання електроенергії, виробленої за допомогою відновлюваних джерел;

– універсальна вакцина для всіх форм грипу;

– лікування різних форм деменції, зокрема хвороби Альцгеймера;

– очищення світового океану від пластику;

– енергоефективне опріснення води;

– розробка безпечних автономних автомобілів;

– взаємодія штучного інтелекту з реальним світом;

– прогнозування землетрусів;

– вивчення роботи мозку для боротьби з такими хворобами, як шизофренія і аутизм.

Раніше цей список опублікувало видання MIT Technology Review. Гейтс вже говорив про важливість декількох з проблемних сфер, які представили у своєму списку редактори журналу Массачусетського технологічного інституту.

Зокрема, в питаннях виробництва електроенергії від поновлюваних джерел, експерти вказують, що вітряні та сонячі електростанції виробляють недостатньо електроенергії, і перехід від спалювання викопного палива може зайняти дуже багато часу.

«Різні вчені і стартапи розробляють дешевші форми зберігання електроенергії від поновлюваних джерел, які можуть працювати довше, зокрема проточні батареї або ємності на розплавленій солі. У будь-якому випадку нам вкрай потрібен дешевший і ефективніший спосіб зберігання величезної кількості електроенергії», – пише MIT Technology Review.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 21 Березня 2019 09:59
Здравомыслящий человек! Нашим бы алчным "гиперлупам" с их прожектерством поучиться бы такому здравомыслию! Кроме бабла ничего не знают!
скептик до Навуходоносор Показати IP 21 Березня 2019 10:45
у кожного свої пріорітети, життєві цінності і т.д. ми живемо у тих суспільних взаємовідносинах, які самі створили. якби не було авторів "гіперлупів", не було б прогресу людства. всі винаходи людства запроваджувались за фінансової підтримки меценатів, які далеко не завжди одержували від цього дивіденди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus