USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Білорусь виробляє для путінської армії «зуби дракона», – ЗМІ

24 Січня 2023 16:29
Щонайменше шість білоруських підприємств виробляють і постачають російським загарбникам протитанкові укріплення, які ще називають «зубами дракона», стверджують білоруські розслідувачі.

Про це пише УП з посиланням на «Беларускі Гаюн» та Motolko help.

«Наприкінці минулого тижня ми писали, що в Гомелі вже понад місяць виробляють протитанкові укріплення для ЗС РФ – «зуби дракона». На той момент ми припускали, що заводів з їхнього випуску всього кілька і навряд чи йдеться про великі обсяги. Однак реальні масштаби виявилися куди серйознішими», – йдеться в публікації.

Повідомляють, що кілька місяців тому відразу на низку білоруських підприємств надійшли замовлення на виготовлення протитанкових укріплень. Йшлося про кількість від 20-30 тисяч штук, і це тільки на заводах Гомельської області.

Розслідувачам вдалося отримати точні виробничі креслення і з'ясувати, що на поточний момент протитанкові надовби для РФ випускають не менш як шість підприємств Білорусі.

Читати ще: Росіяни укріплюють окуповані території «зубами дракона», – британська розвідка

Зокрема йдеться про «Гомельзалізобетон», «ГомельГрааль», «Чауський завод ЗБВ», «Кричевцементношифер», «Лотос», Хойницький завод ЗБВ філія ВАТ «Мозирський домобудівний комбінат».

Також стали відомі характеристики і матеріали цих виробів, де їх виробляють, скільки коштують і головне, куди і для яких цілей їх постачають.

Так, залізобетонні «зуби дракона» мають форму тетраедра, їх виробляють з бетону марки М400 або М550 (класу В40). Це спеціальний бетон, який має високі технічні характеристики за міцністю і довговічністю.

У Росію «зуби дракона» перевозять вантажівками з білоруськими та російськими номерами (зокрема брянської реєстрації), в одній вантажівці – не менш ніж 15-20 «зубів». До Росії вони потрапляють щонайменше через два прикордонні переходи.

За попередньою інформацією, одна з локацій, куди постачають бетонні укріплення, – село Воронок (Брянська область).

Водночас, вважають розслідувачі, це не один пункт, куди доставляють оборонні вироби з Білорусі. Цілком імовірно, що є більше і підприємств, які виробляють залізобетонні піраміди в Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus