USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Рішення про вступ України до НАТО буде ухвалюватися усіма країнами-членами, – Столтенберг

30 Вересня 2022 19:24
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не відповів прямо на запитання щодо заявки України про вступ до Альянсу. Водночас він наголосив, що це право кожної країни і заявку будуть розглядати.

Про це повідомляє УНН.

«Кожна демократична країна має право подати таку заявку. І ми неодноразово говорили, що двері НАТО відкриті (...) Ми поважаємо рішення України (...) Рішення про членство будуть приймати усі 30 союзників. Наше завдання сконцентроване зараз на наданні негайної допомоги Україні», – сказав Столтенберг.

Читати ще: Трасс: Ми подбаємо про те, щоб Путін програв цю війну

Йенс Столтенберг заявив, що НАТО засуджує анексію української території Росією, але альянс не є стороною конфлікту. А «входження» Донбасу, Запоріжжя та Херсонщини до складу Росії не змінює рішучості НАТО підтримувати Україну.

Йєнс Столтенберг заявив, що НАТО пильно стежить за тим, що робить росія. «Ядерна риторика путіна — необачна […] росія мусить розуміти, що ядерну війну виграти не можна. Для росії будуть дуже суттєві наслідки, якщо вона застосує ядерну зброю. Росії це чітко донесли. Тому ми надалі будемо підтримувати Україну», — зазначив Столтенберг під час звернення.

Як ми писали, як повідомив президент України Володимир Зеленський сьогодні, 30 вересня, Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus