USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Білоруські чоловіки втікають до Литви, щоб уникнути мобілізації

5 Березня 2022 16:09
У Білорусії чоловіки втікають до Литви, щоб уникнути мобілізації і не воювати проти України.

Про це повідомляє Дзеркало тижня у Телеграмі з посиланням на литовські ЗМІ.

«Щодо прикордонного переходу Медінінкай, то за день було близько 200 осіб. Останніми днями спостерігається збільшення приблизно на 30%», – сказав начальник відділу прикордонного контролю Вільнюської прикордонної служби Гедрюс Маткявічюс.

Читати ще: Генштаб: Білорусь стягнула війська до кордону України, але воювати солдати не хочуть

Литовські ЗМІ стверджують, що здебільшого це чоловіки. Журналісти, які поспілкувалися на прикордонному переході Медінінкай із білорусами, стверджують, що «вони бояться, що їх призовуть до армії та відправлять воювати проти українців».

Останніми днями з’явилася інформація про можливу мобілізацію в Білорусі. У Міноборони у березні заявляли, що «нині у Збройних силах Республіки Білорусь заходи мобілізації не проводяться». Чи будуть її проводити і якщо так, то коли, у відомстві не уточнили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus