USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Білоруських активістів зупиняють армією

23 Липня 2009 18:20
Член білоруського опозиційного об’єднання «Молодий Фронт» Євген Скрабєц розповів про те, що тепер молодих активістів-опозиціонерів кидають не за грати, а відправляють служити до війська. Про це 23 липня йшлося під час прес-конференції що до реальної ситуації опозиції у Білорусі, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Пан Скрабєц зауважив, що нещодавно 3 лідери молодих опозиціонерів змушені були почати службу в армії, таким чином обмежувалася їхня громадська діяльність. Проте юнакам у війську погрожують кримінальною справою, адже вони використовують не російську військову термінологію, а білоруською, якої, мовляв, не існує.
 
Член білоруського опозиційного об’єднання «Молодий Фронт» нагадав про останні дії влади, спрямовані проти опозиції. Так, 7 липня було засуджено активіста молодіжної організації «Молодий Фронт» Артема Дубського до року позбавлення волі у виправний колонії загального режиму за участь акції підприємців. Також лідер Підприємницького руху Микола Автухович змушений був оголосити голодування. Після таких дій пана Автуховича звинуватили у тероризмі. За словами Євген Скрабєца, це, напевно, перший за часів незалежності Білорусі випадок, коли людину звинувачують у тероризмі. 16 липня у день солідарності у Мінську та регіонах Білорусі було затримано зі значними порушеннями законодавства та побиттям понад 50 активістів опозиції.
 
Також у Білорусі досі не існує закону, який би регламентував, скільки часу особу можна тримати в СІЗО, не пояснюючи, в чому її обвинувачують. У цій державі досі є смертна кара. У республіці сьогодні немає жодного вищого навчального закладу, де викладають білоруською мовою, функціонує приблизно 3 % білоруськомовних шкіл, а діловодства на білоруській фактично немає.
 
Мітинги опозиції майже не дозволяють проводити, хіба що в віддалених районах міста, де їхні заклики мало хто почує. Студенти, яких хоча б один раз затримували міліціянти у зв’язку із громадськими акціями, мають шанс «вилетіти» із університету.
 
І все ж, на думку член білоруського опозиційного об’єднання «Молодий Фронт» Євгена Скрабєца, не варто сидіти, склавши руки, потрібно змінити менталітет, нагадуючи жителям Білорусії про їхню мову і національні символи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus