USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Більше 40 луцьких сімей отримали житло

10 Грудня 2013 15:54
Сертифікати на квартири сьогодні отримали 46 сімей у Луцьку, скориставшись державними житловими програмами. Задля цього на Волинь навіть приїхав Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник.

Вручення відбулося біля під’їзду новобудови на вулиці Ветеранів. Після огляду квартир, голова облдержадміністрації Борис Клімчук разом із Міністром Геннадієм Темником вручили новоселам сертифікати.

Як розповіли самі новосели, чекати на житло довелося недовго. Інше питання – як назбирати гроші на оплату таких бажаних метрів квадратних.

Лучанка Оксана розповіла, що з придбанням житла допомогли батьки, тож обійшлися без кредитів.

А ось Олег, який з дружиною отримав однокімнатну квартиру, розповів, що власними силами назбирати на переший внесок по програмі – доволі складно.

«Власними силами назбирати на квартиру доволі складно, тому довелось позичати у родичів», - розповідає чоловік.

Новосели скористалися різними державними програмами: пільговим довгостроковим кредитом молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам, програмою здешевлення іпотечних кредитів та програмою доступного житла.

Зокрема, програма «Доступне житло» розрахована таким чином, що молоді сім’ї мають заплатити внесок у розмірі 70 % від вартості квартири, а 30 % компенсує держава.

Волинські Новини поцікавилися у Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Темника, чи багато волинян, які потребують поліпшення житлових умов і мають середню заробітну плату 2,5-3 тисячі гривень, можуть назбирати на 70% вартості квартири.

«Програма «Доступне житло» – це можливість залучення не тільки своїх доходів, але і підтримки родичів, підтримки сім’ї, щоб її реалізувати. Ми сподіваємось, що тенденція по збільшенню середньої зарплати буде збережена у 2014 році. Нині президент готує презентацію нової програми – оренда з правом викупу. Значно більша кількість людей зможе нею скористатися. Там якраз такої заробітної платні буде достатньо», - переконує високопосадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus