USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Більшість кадировців в Україні вже вирушили до Аллаха

16 Березня 2022 12:26
Більшість кадировців уже вирушили до Аллаха. В Україні їх нараховувалося близько тисячі. Решта чеченців, які залишилися в живих, сформували так звані загороджувальні загони.

Про це в ефірі «Україна24» розповів народний депутат Федір Веніславський.

Насамперед він наголосив, що кадировці, які змальовують себе як хоробрих, безжалісних солдатів, – це один із невід’ємних елементів гібридної війни, це спеціальна психологічна операція, розрахована насамперед на сприйняття військовослужбовцями і мирним населенням, аби створити паніку, викликати страх.

«Згідно з офіційною інформацією розвідників, в Україну був направлений один із підрозділів чеченців у складі близько 1000 осіб. Переважну більшість уже відправили до Аллаха. Рештки залишилися, з їх складу створено загороджувальні загони», – сказав Федір Веніславський.

Читати ще: Кадиров збрехав, що перебуває в Україні

Полонені російські військові розповідали, що на напрямку Гостомель – Буча – Ірпінь з боку Чорнобильської АЕС дійсно стоять загороджувальні загони.

«Вони (російські солдати) бояться, що їх просто розстріляють, тому інколи намагаються здатися в полон… Ця інформація точно відповідає дійсності», – наголосив він.

Читати ще: Кадирівці розстрілюють поранених російських окупантів, – розвідка

На сьогодні, за даними розвідки, Чечня намагається змобілізувати ще близько 1000 найманців. Їм пропонують достатньо великі гроші, зокрема разову виплату в розмірі 2800 євро та щомісячне утримання в сумі 1450 євро.

«Це за рахунок ресурсів, які є в Чечні, адже озвучений рівень грошового забезпечення в десятки разів перевищує те, що отримують звичайні російські військові в Україні», – сказав Федір Веніславський.

Додав, що, однак, чеченці не хочуть їхати в Україну, аби тут помирати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus