USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

За добу російським військам не вдалося просунутися на жодному напрямку, – Арестович

21 Квітня 2022 14:12
Головні зусилля противника – взяти Ізюм, Слов’янськ, Краматорськ. Протягом доби російським військам не вдалося просунутися на жодному напрямку.

Про це йдеться у зверненні радника голови Офісу президента Олексія Арестовича 21 квітня.

Заяви Путіна і Шойгу про те, що «Азовсталь» не потрібно штурмувати означає те, що фізично війська РФ взяти його не здатні, вони зазнали там величезних втрат. Але відмова може ще бути пояснена тим, що ймовірно, частину військ із Маріуполя перекинули на північ, щоб посилити свої сили, які мають вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей. Ця мета не вдасться Росії, упевнений Арестович.

Він додав, що, найближчим часом Україну очікує позиційна війна, оскільки РФ намагатиметься підготувати строковиків, щоб кинути їх на поле бою. Для цього окупантам знадобиться 2-3 місяці.

Читати ще: Зеленський готовий до діалогу з Путіним щодо завершення війни, але росіяни не хочуть миру

«Нас чекає позиційна війна, намагання РФ оголошувати перемир’я, вести перемовини, створювати гуманітарні коридори та накопичувати сили для наступної фази. Але чи є у них ці сили? Ці сили – це строковики, яких почали призивати до війська від 1 квітня. Їм знадобиться 2-3 місяці для того, щоб мінімально підготувати, зняти зі зберігання запаси зброї та військової техніки, а її якість ми бачимо, і щось там спробувати зробити знову. За цей час їх почнуть ламати економічні санкції, ЗСУ та інші сили оборони отримають західну зброю та ми ще подивимось, хто кого доламає. І ми їх доламаємо», – сказав Арестович.

Радник голови Офісу президента також звернувся до громадян, яких окупанти примусово мобілізували на захоплених територіях.

«Якщо вас намагаються взяти в окупаційні війська, то виходи у вас три: заховатися, виїхати, якщо це можливо, або перейти зі зброєю на сторону українських захисників. Будемо разом бити ворога», – сказав Арестович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus