USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Більшість українців не зможе скористатися безвізом через бідність, - Констанкевич

6 Квітня 2017 15:29
Очікуване рішення про надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом не принесе бажаного відчуття полегшення, адже багатьом українцям не вдасться скористатися ним через бідність. Про це 6 квітня в ефірі парламентського телеканалу «Рада» заявила народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич, йдеться на офіційному сайті УКРОПу.

«Для більшості українців це не стане вирішенням їхніх матеріально-економічних проблем. До 90% громадян не зможуть скористатися цими можливостями», – зауважила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що безвізовий режим має стати вікном можливостей для молодих людей, які навчаються і хочуть побачити світ. Однак головним пріоритетом для влади, як і раніше, має залишатися вирішення економічних питань та реформування країни.

З цим, наприклад, безпосередньо пов'язана діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції, яке фактично зірвало дві хвилі електронного декларування. Відомство не довело розпочаті справи до кінця на 99%, проте його керівництво й далі продовжує наполягати на «революційності» своєї роботи.

За словами Ірини Констанкевич, депутати мали б значно раніше звернути увагу на бездіяльність НАЗК, адже Верховна Рада повинна не лише ухвалювати закони, а й стежити за їхнім виконанням. Якщо керівник такої інституції заявляє про неспроможність навести лад у своїй команді, то виникають питання передусім щодо його компетентності.

Рішення, яке налагодить роботу НАЗК, слід знайти в найкоротші терміни. «Позиція має бути консолідованою та дуже категоричною, адже це напряму пов'язано з реалізацією реформ, які ми всі так відстоювали і за які боролися», – підкреслила представниця УКРОПу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus