USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Більшість українців поступаються особистим життям заради роботи

28 Лютого 2017 15:22
Більше половини офісних працівників жертвують особистим життям, вільним часом, сім'єю і друзями на користь роботи. Кожен четвертий звинувачує в цьому роботодавця.

При цім, майже дві третини начальників намагаються створювати умови для підтримки work-life balance своїх підлеглих. Про це розповіла LIGA.net керівник експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна Катерина Мащенко.

Згідно з результатами опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, українських «білих комірців» по праву можна вважати кар'єристами. Більше половини з них жертвують особистим життям і вільним часом на користь роботи. Тільки кожному четвертому-п'ятому вистачає часу і сил для повноцінної самореалізації в обох сферах. Водночас відмовляються від кар'єри і цікавих проектів на користь особистого життя не більше 4% опитаних.

Кожен другий головною причиною того, що йому доводиться багато працювати і жертвувати собою заради кар'єри, назвав складну ситуацію в країні. Ще чверть пояснюють такий стан речей завищеними вимогами з боку роботодавця. І майже стільки ж бачать причину в самих собі і в своєму невмінні гармонійно організовувати своє життя.
На думку більшості офісних співробітників, вміння зберігати баланс між роботою та особистим життям не залежить від гендерної приналежності. При цім, жінки більше схильні вважати, що це краще вдається чоловікам, а чоловіки, навпаки, частіше віддають першість в цьому навику представницям прекрасної половини людства.
Згідно з даними опитування, дві третини роботодавців в Україні підтримують ідею про баланс роботи та особистого життя своїх підлеглих. Практично кожен другий з розумінням ставиться до необхідності співробітника іноді бути відсутнім в офісі з особистих причин.

Кожен шостий начальник готовий надати можливість працювати віддалено або запропонувати більш зручний графік роботи.

Один з восьми намагається мінімізувати перепрацювання. А ось навчання тайм-менеджменту проводять не більше ніж в 4% компаній. Ще рідше зустрічаються в українських офісах системні work-life balance програми.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні 2017 року. В опитуванні взяли участь 800 респондентів з різних регіонів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ось вам!!! Показати IP 28 Лютого 2017 18:40
Якщо дурак- то так ,за ті копійки !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus