USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Білий дім узгодив перші поставки летальної зброї Україні, - The Washington Post

21 Грудня 2017 08:14
Адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила першу реалізацію смертоносних оборонних озброєнь Україні, відмовляючись таким чином від фактичної заборони екс-головою Білого Дому Барака Обами на продаж летальної зброї.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Washington Post.

Такий крок був значною мірою підтриманий провідними чиновниками Ради національної безпеки США. При цьому видання зазначає, що це може ускладнити заявлене прагнення Трампа співпрацювати з російським президентом Володимиром Путіним.

У Білому домі підтвердили, що цього місяця Державний департамент США затвердив комерційну ліцензію на експорт в Україну снайперських гвинтівок M107A1, боєприпасів та необхідних деталей і аксесуарів вартістю 41,5 мільйонів доларів.

Водночас, про експорт протитанкових систем «Джавелін», які просить український уряд, поки не йдеться.

Як відомо, 19 вересня президент України Петро Порошенко повідомив, що сенат США схвалив виділення $500 мільйонів військової допомоги Україні.

Проект закону санкціонує надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру. У нього також включені положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в американських медичних установах поранених українських військовослужбовців, а також на посилення спроможності повітряних і військово-морських сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus