USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Білий дім визнав другу зустріч Трампа і Путіна на саміті G20

20 Липня 2017 08:46
Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер 19 липня був змушений визнати, що Дональд Трамп під час саміту «Великої двадцятки» (G20) в Гамбурзі зустрічався з Володимиром Путіним не один, а два рази. Слідом за Спайсер цю інформацію підтвердив заступник помічника президента США з національної безпеки Майкл Антон.

Повідомлення про другий розмову президентів США і Росії з'явилися напередодні в ЗМІ. Слідом за інформацією агентства Рейтер вийшла більш докладну статтю в газеті «Вашингтон пост», пише видання «Факти і коментарі».

Інформацію журналістам надав голова консалтингової компанії з питань політичних ризиків Eurasia Group Іан Бреммер.

За його словами, 7 липня під час офіційної вечері в будівлі Ельбської філармонії Дональд Трамп покинув своє місце поруч з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе і пересів до Володимира Путіна. Розмова двох президентів тривав близько години. При цьому поруч знаходився тільки російський перекладач. Відсутність американського перекладача викликало здивування у інших учасників вечері. Бреммер назвав це «порушенням протоколу національної безпеки».

Шон Спайсер відкинув це звинувачення. Він заявив, що американський перекладач на вечері був, але він не знав російської мови. Прес-секретар Білого дому також пояснив, чому про цю бесіду Трампа з Путіним раніше не повідомлялося. Спайсер підкреслив, що ніхто ніяких таємниць з цього не робив, а не згадували про розмову, оскільки «це була коротка бесіда, а не друга повноцінна зустріч», як це тепер намагаються представити ЗМІ.

Президент США Дональд Трамп, за своїм звичаєм, прокоментував ситуацію гнівним постом в «Твіттері»: «Брехливі новини про секретну зустріч з Путіним на G20 - це хвороба. Всі лідери G20 і їх подружжя були запрошені канцлером Німеччини. Преса знала! »

Проте в Конгресі США факт другий бесіди Трампа з Путіним викликав серйозну стурбованість. Глава комітету з питань зовнішньої політики Конгресу демократ Еліот Енджел заявив, що невідомий раніше факт неформальної розмови Трампа з Путіним - привід для тривоги. «Що там обговорювалося крім того, про що вже говорили під час першої, двогодинної бесіди? - задається питанням Енджел. - Чому там не було представника ще якої-небудь країни або хоча б американського перекладача? І чому Білий дім зробив таємницю з цієї розмови?» Енджел закликає інших конгресменів вимагати від президента пояснень.

Нагадаємо, це не єдиний скандал, в центрі якого виявилися 45-й президент США і члени його адміністрації. Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує можливі зв'язки команди Трампа з Росією, а також втручання Кремля в президентські вибори в США восени 2016 року, заявив, що має намір заслухати свідчення всіх учасників таємної зустрічі в Нью-Йорку 9 червня минулого року. Нагадаємо, в ній брали участь старший син Трампа Дональд, чоловік Іванки Трамп Джаред Кушнер, політтехнолог Пол Манафорт. Вони розмовляли з російським адвокатом Наталією Весельніцкою і колишнім радянським контррозвідником Ринатом Ахметшиним, який вже багато років живе у Вашингтоні і є відомим лобістом.

У вівторок ввечері впливова газета «Нью-Йорк таймс» повідомила, що на зустрічі був ще один учасник - хтось Іраклій Кавеладзе. Ця людина закінчив в 1989 році фінансовий інститут в Москві. Через два роки переїхав до США. У 2000 році ним зацікавилася Рахункова палата США. Проведене її співробітниками розслідування показало, що Кавеладзе активно брав участь в процесі відмивання грошей російськими громадянами і компаніями. Він відкрив 136 рахунків в Citibank для російських клієнтів, які перевели через них більше 560 мільйонів доларів на інші рахунки за межами Росії. Крім того, він зареєстрував для російських посередників дві тисячі компаній в штаті Делавер, не знаючи, хто є їхніми власниками. Адвокат Іраклія Кавеладзе заявив, що його клієнт ніколи не притягувався до суду, веде абсолютно легальну діяльність в США і готовий відповісти на питання спецпрокурора Мюллера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus