USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зустріч у Гельсінкі: Трамп дзеркально відповів на запізнення Путіна

16 Липня 2018 14:29
Сьогодні у столиці Фінляндії Гельсінкі проходять двосторонні переговори між президентами США і Росії, до яких прикута увага всього світу. Підвищений інтерес до зустрічі в України, так як одним з питань, які планували обговорювати Дональд Трамп і Володимир Путін, є якраз ситуація на Донбасі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗМІ ДІЗНАЛИСЯ, ПРО ЩО ГОВОРИТИМЕ ТРАМП З ПУТІНИМ

Відповідно до опублікованого напередодні графіком саміту, зустріч президентів була запланована на 13:15 за київським часом (UTC це 10:15). Однак літак з Путіним приземлився в Гельсінкі з півгодинним запізненням. І кортеж з ним виїхав з аеропорту якраз о 13:15. Тобто зустріч почалася з запізненням. Про це повідомляє Реал.

На переговори і прес-конференцію після них відведено три години. Чи буде скорочена зустріч, чи її продовжать, поки не відомо. Справа в тому, що вже на 16:30 були заплановані переговори Трампа з президентом Фінляндії Саулі Ніїністо. Сьогодні вони разом провели сніданок, за яким Трамп сказав, що сьогоднішня зустріч з Путіним повинна пройти добре.

Пр цьому Трамп відповів на запізнення Путіна тією ж монетою - виїхав з готелю до президентського палацу на 40 хвилин пізніше - о 13:20 замість 12:40.

Трамп в Гельсінкі прилетів заздалегідь, ще вчора.

Як відомо, президент Росії часто дозволяє собі спізнюватися на міжнародні зустрічі.



Сьогодні Трамп приїхав на зустріч ще пізніше за російського президента. Разом із Трампом приїхала його дружина Меланія і держсекретар США Майк Помпео.

Протокольна зустріч Трампа і Путіна для журналістів почалася о 14:15, після чого президенти перейшли до переговорів віч-на-віч, які тривали близько 2 годин - до 16:45.

Д.Трамп і В.Путін потиснули одне одному руки. На початку зустрічі двох лідерів виникла невелика незручність: президент Трамп спочатку підморгнув Путіну, а потім президенти не могли вирішити, кому виступати першим. Врешті, першим почав Путін.

“Настав час поговорити докладно про наші двосторонні відносини і про різні больові точки у світі”, — заявив Путін.

Трамп почав с того, що привітав Путіна з проведеним чемпіонатом світу і досягненнями Росії на турнірі.

“У нас є великі речі, про які нам треба поговорити, і речі, які треба обговорити. Про все: починаючи від торгівлі до ракет, ядерної зброї, Китаю. Ми трохи поговоримо про Китай... Це велика можливість для двох великих країн, які не дуже ладнали декілька останніх років. Але я думаю, ми по закінченню матимемо екстраординарні стосунки... Я думаю, світ хотів би, щоб ми поладнали”, — зазначив він.

Потім до лідерів приєдналися їхні делегації і почалися переговори в розширеному складі.

Спільний брифінг за підсумками зустрічі мав початися о 16:30, проте через затримки його довелося перенести.

Також зазначимо, розпочали переговори в Гельсінкі також і міністр закордонних справ Сергій Лавров і Держсекретар Майк Помпео. Це їхня перша особиста зустріч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 16 Липня 2018 14:47
"Як відомо, президент Росії часто дозволяє собі спізнюватися на міжнародні зустрічі" Кому відомо??????Образа Британії »: Трамп зганьбився на зустрічі з Єлизаветою II...
Анонім Показати IP 16 Липня 2018 14:56
Підлизали Трампу)))Прогнулись)))Слава Україні)))
Степан (Крымчанин) до Анонім Показати IP 16 Липня 2018 15:20
В цьому суть укр.журнаш**х-а раптом ще грантік підкинуть. Головне, на мій погляд те, що питання України обговорюють БЕЗ України. Де -факто Україна не суб*єкт, а об*єкт перемовин(або торгу). Яка тут незалежність? Хіба що можна скакати на Майдані і кричати-"Слава"
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 16 Липня 2018 15:48
стєпашка - великий спєц у всіх питаннях, і в міжнародній політиці також. в основному є"лом поторгувати. і про китай без китайців поговорять, і про сирію без них. і що з того ?
Анонім до Анонім Показати IP 16 Липня 2018 16:01
А треба було підлизати Ху--лу?
Анонім до Анонім Показати IP 16 Липня 2018 20:50
Ти не можеш самостійно вирішувати свої проблеми????
Анонім до Анонім Показати IP 16 Липня 2018 21:35
Шо ти такий лизака?Язик злижеш)))
Серж Показати IP 16 Липня 2018 21:06
Последнее время в интеренте развелось много кремлетроллей "под прикрытием", пишут на украинском языке, якобы это украинцы, но суть их высеров выдаёт их с потрохами! Ольгиновская "фабрика троллей" внедрила очередную инновацию, которая в очередной раз не срабатывает!)))
Лучанин до Серж Показати IP 17 Липня 2018 09:07
То проведіть опитування серед населення про питання, які висвітлює укр. журналістика і виявиться, що більшість населення України - це агенти кремля...
Микола Черкасенко до Серж Показати IP 18 Липня 2018 10:34
останнім часом в інтернеті смердить, бо у кастрюлеголових ботів рвуться пукани

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus