USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бюджет Луцька-2017: на які зміни очікують

22 Листопада 2016 09:14
Утримання шкіл, нестача медичної субвенції та потреба відкриття ДНЗ та амбулаторій – що зміниться для міського бюджету у наступному році, повідомили у міськраді.

Про це йшлося під час оперативної наради в міського голови 22 листопада.

Як поінформувала директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, говорячи про формування проекту бюджету міста на 2017 рік, за окремими видами податків у наступному році передбачені зміни підходів до обрахування ставок. Це стосується державного мита, штрафів та зборів, плати за надання адміністративних послуг, адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав. З 1 січня при обрахунку цих надходжень застосовуватиметься прожитковий мінімум для працездатних осіб, а не рівень мінімальної зарплати, як раніше. Попри те, що очікують встановлення рівня мінімальної заробітної плати на рівні 3200 гривень, складно спрогнозувати, наскільки підвищиться фонд оплати праці в бізнесі і, відповідно, надходження податку з доходів фізичних осіб до міського бюджету. Загалом наступного року очікують підвищення доходів бюджету на 25%.

Видаткова частина бюджету також зазнала змін. Так, освітня субвенція передбачена на виплату зарплати лише педагогічним працівникам, а зарплата обслуговуючого персоналу і утримання загальноосвітніх навчальних закладів передана на місцеві бюджети. Медична субвенція буде спрямована на оплату праці і утримання медичних закладів, окрім оплати комунальних послуг. Наразі відчувають нестачу 30% коштів від передбаченої субвенції. Також у наступному році передбачена субвенція на підготовку кваліфікованих працівників професійно-технічної освіти. Йдеться про оплату праці працівників, решта покладена на місцеві бюджети.

Серед об’єктів, які фінансуватимуть з міського бюджету у наступному році – співфінансування будівництва школи №27, відкриття інтеграційного центру на вулиці Бенделіані, 7, реконструкція приміщення на вулиці Ярощука під ДНЗ, облаштування амбулаторій загальної практики сімейної медицини на вулицях Рівненській, Гордіюк, продовження реконструкції центрального парку культури та відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus