USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

БЮТ не надав мисливських угідь фірмі помаранчевого депутата Волиньради

28 Листопада 2008 12:50
Битву Волинській облраді за отримання мисливських угідь в оренду «НУ» і «ЄЦ» програли. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
На розгляд сесії облради пропонувалося три проекти рішень. Один із них підготував депутат від БЮТ Олег Кіндер, два інших – обласного управління лісового і мисливського господарства. Після численних дискусій приступили до голосування.
Однак жодна з пропозицій не набрала належної кількості голосів. Зрештою, лідер фракції ПР в облраді запропонував зняти питання з розгляду порядку денного, однак його пропозицію депутати також не підтримали.
Згодом голова Волиньради Анатолій Грицюк вдруге поставив на голосування пропозицію Олега Кіндера, яка набрала мінімально потрібну кількість голосів.
Згідно з цим проектом, мисливські угіддя нададуть в оренду двом держпідприємствам та двом районним організаціям Українського товариства мисливців та рибалок. Окрім того, деякі угіддя дісталися трьом приватним підприємствам, серед яких не було «Феміди-Інтер» (підконтрольної депутата облради від «НУ» Василя Столяра).
Після цього значна частина депутатів із фракції «НУ» і УНП (члени «ЄЦ» ) залишили сесійну залу.
Довідково:
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства у своєму проекті рішення Волинської облради не передбачило надання мисливських угідь у користування приватним установам.
У проекті рішення облради «Про надання мисливських угідь у користування», презентованому представником Волинського облуправління лісового та мисливського господарства, «знайшли місце» лише для 4 суб’єктів. Це - державні підприємства «Горохівське ЛМГ», якому пропонувалось надати 85 тисяч гектарів угідь, та «Камінь-Каширське ЛГ» (49,5 тисяч гектарів мисливських угідь).
Також «пощастило» двом районним організаціям Українського Товариства Мисливців та Рибалок (УТМР) – Луцькій (82 тисячі гектарів) та Іваничівській (43 тисячі гектарів). Мисливські угіддя пропонувалось надати в користування на термін 15 років.
Така постановка питання не сподобалася депутату Волиньради Василю Столяру. Його зацікавило, чому в проекті фігурують лише 4 суб’єкти.
«Чим державні підприємства і УТМР кращі за комерційні структури? Хто вам порадив? Голова ради (голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк, - «ВН») чи Колісник (начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарство Богдан Колісник, - «ВН»)?», - обурювався Василь Столяр.
За його словами, від підприємств були відповідні подання. «У нас одна Конституція – і для Столяра, і для Грицюка», - сказав пан Столяр, натякаючи, що саме голова облради не зацікавлений у наданні мисливських угідь комерційним структурам.
Питання щодо мисливських угідь чотири рази розглядалося на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.
Під час сесії Волиньради 10 жовтня проект рішення,  де фігурували комерційні структури, депутати провалили – 28 голосів «за» і 13 - «проти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Листопада 2008 13:11
Три приватні фірми - інтереси Кіндера (Ковельський район), Грицюка (шацькии) та Саганюка (Володимир-Волинський). Демократія по-бютівськи за підтримки шістки Саганюка - зрадника Борбелюка.
Гончий Показати IP 28 Листопада 2008 13:35
Що за деякі угіддя? Які це приватні фірми?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus