USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Бій за Мар'їнку: два екіпажи росіян здалися в полон і продали ЗСУ свої танки

5 Червня 2015 13:40
У боях за Мар’їнку два танкових екіпажи російської армії здалися в полон і продали свої танки Т-72 Збройним силам України. За кожен зданий танк їм виплатять грошові премії по 1 мільйону доларів і нададуть вид на проживання в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив помічник депутата Верховної Ради Михайло Притула, - інформує ZIK.

Нагадаємо, за період з 2 по 3 червня спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала значне переміщення важкого озброєння бойовиків так званої "ДНР" в 14 кілометрах від Мар'їнки.

Також повідомлялося, що українські бійці під Мар'їнкою взяли в полон російського військового, однак, той загинув. На жаль, в запеклих боях Україна втратила свого Героя - бійця 28 бригади.

Дивіться також фото та відео боїв під Мар'їнкою.

Зі слів співробітника українського парламенту з пропозицією до російським військовослужбовцям не воювати з українцями, а продавати їм свої танки, реактивні системи залпового дня, БТР та іншу бойову техніку він виступав ще в січні 2015 року, у тому числі і в телевізійному ефірі «5 каналу».

Хто саме фінансує подібні «закупівлі» поки невідомо, але, згідно з неофіційною інформацією, до цього причетний відомий український олігарх, колишній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, тим більше, що ще на початку російсько-українського збройного конфлікту він виступав з ініціативою виплати грошових премій тим, хто візьме в полон іноземних військовослужбовців. У той же час Михайло Притула стверджує, що бронетехніка, здана російськими військовими, оплачується з українського бюджету.

«Два російських танкових екіпажу під Мар’їнкою почали нове для себе життя, – пише Михайло Притула на своїй сторінці в Facebook.

«Командири танкових екіпажів з позивними Гак і Таран прийняли вірне рішення і здали Збройним силам України два повністю комплектних танка Т-72. Тепер замість задушливих танків і смерті ні за що їх очікують морський бриз, повна виплата кредитів і нові квартири в цивілізованій частині світу», - йдеться у повідомленні.

Інформація про здачу Україні двох російських танків Т-72 підтверджується і з джерел на боці сепаратистів. Зі слів «ополченця» з позивним Wrangler, обидва танка спочатку йшли на невеликій відстані один від одного.

Після того, як один російський Т-72 підбили українські солдати, екіпажі цих двох бронемашин здалися в полон разом зі своєю технікою.

«Сподіваємося, що укропи їх розстріляють, інакше ми їх знайдемо і зробимо це самі», – додав проросійський терорист.

«Зрозуміло, розстріл, здається, російським військовим не загрожує: навпаки, за кожен добровільно зданий танк їм виплатять грошові премії по 1 мільйону доларів і нададуть вид на проживання в Україні. А якщо вони вступлять добровольцями до лав Збройних сил та доведуть свою відданість країні, то в перспективі можуть розраховувати і на українське громадянство», - підсумував Притула.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus