USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Бійця батальйону «Донбас» вшанували меморіальною дошкою

14 Грудня 2015 13:31
Меморіальну дошку 49-річному волинянину Івану Гані відкрили у Нововолинській загальноосвітній школі №4, в якій він навчався. Про це пише ВОДТРК.

Івана Ганю на передовій шанобливо називали «Батя». Він був хоробрим солдатом. В АТО пішов добровольцем і загинув, як герой. До останнього подиху кулеметним вогнем прикривав прорив бойових побратимів із Іловайського котла. Ворожий снайпер обірвав його життя. Указом Президента України Іван Ганя нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

«Дуже боляче і дуже прикро, що вже минув рік як у нас була лінійка пам’яті, де вшанували пам’ять наших випускників:військовослужбовця Павла Попова − 23-річного юнака і 33-річного воїна-волонтера Андрія Дрьоміна. І ось тепер ми вшановуємо пам’ять ще одного випускника нашої школи, який 35 років тому закінчив нашу школу − Івана Ганю», − наголосила директор Нововолинської ЗОШ №4 Таїсія Сачук.

Зі слів однокласниці героя АТО Наталії Панасюк, Іван Ганя залишив про себе добрі спогади у багатьох своїх земляків.

«З Іваном Ганею ми не тільки були однокласники, а ще й сусідами. Народилися в сусідніх будинках, виросли в одному дворі, в одні ігри грали. Він був скромний, спокійний, небагатослівний хлопець. Ми разом провчилися вісім років в одному класі. Він нікого не образив. Нічого поганого за ним не запам’яталося. І коли він пішов добровольцем на фронт, і коли загинув, прикриваючи відхід своїх товаришів з Іловайського котла, ми ще раз переконалися на скільки він був відважною, сміливою людиною. Ми зажди будемо його пам’ятати», − запевнила вона.

Освятив меморіальну дошку на честь Івана Гані настоятель Свято-Воздвиженського храму Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Віталій Голян.





Раніше Інформаційне агенство Волинські новини писало про те, що бійця-волинянина нагородили посмертно. Указом президента від 15 вересня за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті суверенітету та державної цілісності України, йому присвоїли орден «За мужність» 3-го ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus