USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійцю колишньої 51 ОМБ врятували руку

23 Грудня 2014 09:30
Поранений солдат, учасник АТО, житель села Бережці Любомльського району – 21-річний Олег Богомаз повернувся після лікування із Німеччини на реабілітацію додому, - про йдеться на сторінках інтернет-видання БУГ.

Для Любомльської громадської організації «Християн волонтерів» уже стало традицією зустрічати мужніх воїнів після лікування у госпіталях на рідній землі. Хлопець після тривалої розлуки із рідними ступив на поріг домівки 19 грудня. А на другий день його вітали місцеві волонтери, друзі та усі небайдужі. Як завжди, волонтери тепло обіймали, на знак патріотизму та відданості рідній землі, обгорнули плечі жовто-блакитним стягом, подарували букет, обв’язаний жовто-блакитними стрічками та заспівали просто біля порогу дому Гімн України. Усміхнений герой, схвильована його мама, поряд – батько, бабуся з дідусем, і друг-односельчанин, з яким разом пішли в АТО, Руслан Рибачук, також 21-річного віку. Він – єдиний син у сім’ї.

Хлопці — бійці тодішньої 51-ї механізованої бригади, яка з 1 грудня стала 14-ою.

Олег пішов захищати кордони рідної України добровольцем ще у квітні, коли стояли черги біля військкоматів. Та, як розповідає, тоді і гадки не мав, що доведеться потрапити на таку страшну війну. За плечима мав уже строкову службу. Після навчання-тренування у Рівному на полігоні, хлопців повезли на Донеччину, приховавши тоді від них напрямок їхнього маршруту. Тоді починалися перші бої, на фронт Олег потрапив у травні, воював ціле літо.

12 серпня отримав важке поранення у руку. У Дніпропетровському госпіталі імені Мечникова, де лікувався, йому ледве не ампутували кінцівку. Солдат був у важкому стані, велика втрата крові та постійна загроза крововиливу змушували день і ніч чергувати біля його ліжка, що сумлінно виконували волонтерки та мама. Саме в той час чекали лікарів із Німеччини, які мали забрати поранених на лікування за кордон, серед 20 воїнів був і Олег. Переніс мужньо чотирнадцять операцій. Лікування було безплатне, за бійцями старанно доглядали волонтери з української діаспори, відвідували представники посольств Польщі, Литви. Ліву руку, яка для нього є головною, бо хлопець лівша, врятовано, хоча поки що не стовідсотково відновлено її рух.

Після різдвяних свят Олег Богомаз знову повернеться у Німеччину для продовження лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus