USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Бійців АТО обурило, що охороняти волинський ліс будуть немісцеві

10 Лютого 2016 10:43
Лісоохорону у Камінь-Каширському районі посилили. Мешканців краю, зокрема бійців АТО, обурило те, що охороняти природні надра приставили людей, які не мають відношення до природоохоронної галузі, а також не є жителями району.

Про це інформує в мережі голова ГО «Камінь-Каширський центр ветеранів АТО», журналіст, а також активіст Богдан Пташник.

«Нам, мешканцям Камінь-Каширського району - учасникам АТО, об’єднаним в ГО «К-Каширський координаційний центр ветеранів АТО», не зовсім зрозуміла позиція керівництва лісової галузі області щодо посилення лісоохорони в Камінь-Каширському районі особами з числа мешканців Луцька та інших населенних пунктів Волині, які ні адміністративно, ні географічно відношення до нашого району не мають», - йдеться у тексті заяви.

Зі слів Богдана Пташника, люди, які охоронятимуть ліс у Камінь-Каширському районі, не мають стосунку до природоохоронної галузі.

«7 лютого, під час зборів ми заслухали інформацію представника ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», який повідомив, що їхнє підприємство уклало цивільно-правові договори на послуги лісової охорони з чотирма фізичними особами, які не є мешканцями нашого району, але є учасниками бойових дій», - йдеться у повідомленні.

На думку бійців АТО Камінь-Каширського району, логічно було б сформувати охорону з числа місцевих.

«Члени нашої організації (ГО «Камінь-Каширський центр ветеранів АТО») володіють специфічними навичками і умінням, гідно проявили себе в боях у складі різноманітних, в тому числі і елітних, військових підрозділів. Окрім того, в них є серйозна мотивація – збереження природи, серед якої живуть вони і їхні діти», - наголошує у заяві Богдан Пташник.

Нагадаємо, останнім часом почастішали випадки несанкціонованої порубки лісу на Волині, зокрема у Камінь-Каширському районі.

Торік Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що мешканці села Видерта Камінь-Каширського району обурені та занепокоєні незаконною вирубкою лісу на території місцевого лісгоспу.

Рейдова бригада ДП «Камінь-Каширське ЛГ» здійснила плановий об’їзд лісових угідь, коли отримала сигнал про самовільну рубку у 32 відділі 23 кварталу Видертського лісництва. Там невідомі зрізали 5 сосон.

Тоді селяни нарікали на незаконну лісозаготівлю, яка відбувається з відома працівників ДП «Камінькаширське лісове господарство» та продаж цим підприємством деревини для мешканців села за завищеними цінами.

Окрім того, днями працівники державної лісової охорони держпідприємства «Камінь-Каширське лісове господарство» затримали близько 23 куби немаркованої деревини, документи на яку оформлені неналежним чином.

Бійці АТО рекомендують посадовим особам ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» вибачитись перед бойовими побратимами та розірвати з ними цивільно-правові договори. Окрім того, закликають укласти подібні договори з місцевими учасниками бойових дій.

Голові Волинської ОДА Гунчику В. П.Голові Волинської обласної ради Палиці І. П. ТВО начальника Волинського ОУЛМГ Квати...

Опубліковано Bogdan Ptaschnik 9 лютого 2016 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 10 Лютого 2016 10:56
В місцевих збут краще налагоджений(
не байдужий до 123 Показати IP 10 Лютого 2016 12:21
Хочеться знати, яку суму Вовк виплачує, які ще лісгоспи позаключали цивільно-правові угоди.
Лучанка Показати IP 10 Лютого 2016 11:46
В кожному селі по лісопильні))) Той добре, що немісцеві, не знають схем!!!!
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2016 12:13
Що за дискримінація? Чому люди з інших районів області не можуть працювати?
не пацик Показати IP 10 Лютого 2016 12:29
будуть охороняти грузини.
правда Показати IP 10 Лютого 2016 13:33
свій охоронник -- не охоронник а липа! тільки чужих треба!!! все вірно лісники роблять.
joposranchik Показати IP 10 Лютого 2016 14:21
краще дайте роботу біженцям зі сходу, які проживають в районі, а ще краще - молоді, яка сидить вдома без роботи! а ті що - "достойно проявили себе в боях у складі різноманітних, в т.ч і елітних, військових підрозділів" хай ідуть служать далі по контракту, там і зарплати достойні, і песпективи, як не як, досвід у військовій справі мають!!!!
дусь Показати IP 10 Лютого 2016 15:14
схотіли охоронщики ліс охороняти. Невже нема чим зайнятись більше? Відпочивайте, ви цього заслужили. нашо вам та праця?
луцький бос Показати IP 10 Лютого 2016 15:18
пише: "люди, які охоронятимуть ліс у Камінь-Каширському районі, не мають стосунку до природоохоронної галузі." а вони значить мають відношення до галузі))))))))))))))))))))))))))
З власного досвіду Показати IP 10 Лютого 2016 18:38
Все логічно правильно що з другого району. Ваші хай їдуть туди. Я сам прийшов без досвіду але за два тижні втянувся в документацію і лісові дороги знав добре.
природолюб Показати IP 22 Лютого 2016 21:48
Раніше дань з пилорам збирали силовики. а тепер добавились різні групіровки,а ліс як крали так і крадуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus