USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійців «Світязя» тренують за новою системою «POLIСE»

9 Червня 2015 15:46
Бійці «Світязя» пройшли школу бойового гарту. Про це інформують у прес-службі волинської міліції.

Сьогодні, 9 червня, минає рік від дня створення роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь». Сказати, що цей час для бійців був складним, це означає не сказати нічого… Посилені тренування, перший бойовий досвід під Іловайськом, тяжкі втрати бойових побратимів… і знову захист східних рубежів від ворога у Вуглегірську та непростий відхід від позицій українських військових. Усе це загартувало їх і зробило сильнішими…

Нині бійці підрозділу не лише для волинян, а й для всіх українців – справжні Герої. Однак вони не мають зіркової хвороби, навпаки – скромно і наполегливо працюють над вдосконаленням військової майстерності. Тож на полігоні військової частини у Володимирі-Волинському вже четвертий тиждень поспіль бійці роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» проходять учбовий вишкіл. Окрім того, опановуючи професійні вміння та навички, бійці загартовують не тільки тіло, а й бойовий дух.

Під відкритим небом правоохоронці облаштували справжнє військове містечко. На його території розбили кілька наметів, неподалік «працює» польова кухня. Є «санвузол», літній душ і навіть… стадіон. А ще тут діють свої правила та чіткий розпорядок дня.

Зі слів виконувача обов'язків командира роти «Світязь» Ярослава Кашуби, навчання під відкритим небом вирішили організувати для того, щоби максимально згуртувати підрозділ, а умови – наблизити до бойових:

- Особливість нашого підрозділу в тому, що він виконує бойові завдання у зоні АТО, тож підготовка повинна бути відповідна. А найкращі умови для вишколу наших працівників - полігон. Нині на території військової частини тренуються і досвідчені працівники, і новобранці «Світязю». А навчають новачків загартовані боєм найкращі працівники підрозділу.

Зі слів старшого інспектора взводу №2 Андрія Котюка, добровольці проходять гідний професійний вишкіл – здобувають теоретичні та практичні заняття із рукопашного бою, тактико-спеціальної, вогневої та медичної підготовки. На чотирьох полігонах хлопці вправляються у стрільбі з автоматичної зброї і важкого озброєння - опановують РПГ і ДШК. А ще відпрацьовують тактику ведення бою і взаємодії бойових п’ятірок:

- Тренуємо особовий склад за новою системою «POLIСE», а також використовуємо досвід спецпідрозділів «Сокіл» та Центру спеціальних операцій. У зоні АТО хлопці на першій лінії вогню виконують бойові операції - працюють по зачистках міста, штурму об’єктів, затримують транспортні засоби із боєприпасами та знешкоджують особливо небезпечних злочинців. Тож результати свідчать: вихід роти із Вуглегірська у повному складі – це підтвердження бездоганною підготовки бійців.

Окрім чіткого розпорядку дня, дозвілля у правоохоронців теж відповідне: у польових умовах вони проводять командні та індивідуальні змагання з армреслінгу, підтягування та міні-футболу.

Після підготовки на полігоні спецпризначенці прибудуть до місця дислокації, де продовжать звичні навчання.

- Як свідчить практика, на сході виконання спецоперацій зі звільнення захоплених територій безпосередньо залежить від злагодженості дій військовослужбовців та підрозділів міліції. Лави нашого підрозділу поповнили новачки із добровольчих загонів, досвідчені військовослужбовці. Хлопці із солідним досвідом прийшли до нас, уже побувавши на передовій. А ще ми обговорюємо тактику дій із військовими, ділимося своїм або ж переймаємо їх бойовий досвід, організовуємо проведення спільних навчань та тренувань, - розповів виконувач обов'язків командира міліцейського підрозділу.

Та головне у зоні АТО, де діють свої закони, - вміння довіряти один одному, злагоджено працювати в групах, бути впевненим у підтримці побратима.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus