USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Біженці з Криму - вже в Луцьку

13 Березня 2014 13:49
У Луцьк прибули біженці з Криму, яких погодилися прийняти небайдужі волиняни.

Чотири родини з окупованої території автономії, серед яких - переважно кримські татари, приїхали потягом «Сімферополь-Ковель» у четвер, 13 березня.

Одним із ініціаторів прийому та розміщення біженців на Волині стала громадська активістка Олена Семенюк, - пише ВолиньPost.

З її слів, волиняни дають прихисток жителям Криму вже від початку конфлікту. Цей процес відбувається стихійно, тому складно сказати, яка кількість людей знайшла прихисток тут.

Кримські татари розповідають, що на півострові залишаються їхні родини, які можуть зазнати репресій, через їхній виїзд. Крім того, біженці планують повернутися на батьківщину, коли ситуація стабілізується.

Одна із кримчанок розповіла, що вона не повідомляла про свій від’їзд нікого, навіть не звільнялася з роботи, бо інакше нова проросійська «влада» автономії могла б не дозволити виїзд.

Біженці попросили не фотографувати їх обличчя та не вказувати імен, тому що їх близькі, які залишились на півострові, можуть зазнати переслідувань окупантів та кримської «самооборони».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
аяяй Показати IP 13 Березня 2014 13:59
значить біженці вже впевнені що Росія забере Крим ,а як бути іншим родинам кримських татар куди тікати
ZZ до аяяй Показати IP 13 Березня 2014 16:34
А як бути українцям, які живуть в Криму, а як бути військовим, які "не здались" і співають досі український гімн, як бути тій невеликій кількості, але все ж таки вони там є, тих хто проти Рассеї? Один з таких, в ефірі, спитав "Неужели же наша Украина нас слила?" А дуже схоже на те що дійсно "сліла" тільки не Україна, а теперішнє керівництво, і судячи з усього, зовсім не безплатно "слілІ", бо розблокувати рахунки, щоб на гроші України Крим провів референдум "в Рассею" - дебілізм, не перекрити досі електроенергію, воду, телекомунікації - дебілізм, не просити прямої допомоги в НАТО, ООН і у всіх в кого можна, не виставити "білий прапорець" і не волати на весь світ "SOS" робіть щось, бо нас загарбали, а ми не здатні оборонятись, робіть щось, бо виж обіцяли, у тому клятому будапештському договорі - ДЕБІЛІЗМ!!!!
дідо Показати IP 13 Березня 2014 14:20
да скоро не буде куда тікати скоро татарочки будуть народжуватись в луцьку
Просто Марія до дідо Показати IP 16 Березня 2014 15:34
А якби вас у скрутній ситуації хтось прихистив, то ви не були б проти????????????? Вже вам татари заважають???? А ви самі що доброго зробили, окрім того, що сидіти тут і когось ганити???? Є така категорія людей - сам нічого не роблю....живу в своє задоволення, а інших критикую..... З СЕБЕ ПОЧИНАЙТЕ !!!!!!!!
Лучанин Показати IP 13 Березня 2014 16:27
Скоро ми будемо від татарів тікати!
Лучанка до Лучанин Показати IP 13 Березня 2014 16:55
Так і буде, зараз при нагоді вони заполонять всю Волинь, місцевим буде мало місця.
Лелія до Лучанка Показати IP 16 Березня 2014 15:40
Занудам і егоїстам завжди чогось мало!!!! Вже їх татари витісняють !!!! Не смішіть курей.!!!! У людей біда, а ви про свою дупу думаєте !!!!! Егоїсти !!!! А самі нічого путнього не робите, тільки когось обговорюєте.... Обгаджувати когось - найлегша справа !!!! Я рада, що є люди, здатні на ВЧИНОК !!!!.
лучанка Показати IP 13 Березня 2014 16:28
Ця Семенюк дуже неврівноважена особа. В активісти тільки таких і беруть.
Тату до лучанка Показати IP 13 Березня 2014 17:18
Так ота Семенючка нічого путнього зробити не може окрім як пропіаритись. Головне ракурс гарний підібрали, на фоні прибуваючого тепловоза та ше й щоб оператора було видно. ну просто SUPERSTAR.
Олег до Тату Показати IP 13 Березня 2014 17:46
Нічого сказати - ЗВІЗДІЩА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus