USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Біженці зі Сходу обирають волинські міста, а не села

12 Червня 2014 08:16
Майже сто біженців зі Сходу знайшли прихисток на Волині, - йдеться в сюжеті ТСН. Ними опікуються не лише чиновники, а й уся громада: пропонують догляд за дітьми і роботу. Готові надати і постійне місце проживання, бо в області багато сіл, де пустують хати. Проте поки що втікачі з Донбасу погоджуються жити лише у містах.

Наприклад, небезпечний Луганськ родина Петрових залишила місяць тому. Із собою взяли лише одяг і документи. Обрали Волинь, бо найшвидше додзвонилися на гарячу лінію. Нині сім'я мешкає у соціальній установі для тих, хто опинився у кризовій ситуації. Проте, запевняють, почуваються, як серед рідних.

Старші діти Петрових - 5-річний Володя і 3-річний Влад уже вивчили українську і потоваришували з місцевими хлопчаками.

Нині на Волині мешкають близько сотні біженців зі Сходу і понад 200 – із Криму. Із соціальними виплатами, медичною допомогою, влаштуванням у школи-садки дітей у них, кажуть, немає проблем. Батькам допомагають працевлаштуватися. Багатодітні матері із Луганська кажуть, що Схід і Захід відрізняються щирістю і патріотизмом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Полесье Показати IP 12 Червня 2014 08:22
Зачем вам эти города. У нас чудесные села с чистейшим воздухом и дружелюбными людьми. Это Любешовский район. Рыбалка, охота и много леса в которых есть грибы и черника.
українка до Полесье Показати IP 12 Червня 2014 08:26
полішук, а українською мовою тебе не вчили говорити ????? Полішуки повилазять з тих лісів і тільки штокають і какають. Просто верне.
Укр до українка Показати IP 12 Червня 2014 08:33
Ми чомусь зразу агресивно сприймаємо НЕукраїнську мову, а привітного тону повідомлення - ні. а це має бути на першому місці.
Наталя до українка Показати IP 12 Червня 2014 14:46
Шановна! Він же пише не україськомовному громадянину України, а російськомовному! І як вихована людина (не впевнений, що його візаві добре розуміє українську мову) він доводить інформацію російською - рідною мовою людини зі Сходу України! То причому тут ваші образи до Полісся?! Ви, пані, самодурка і русуфобка, якими так лякають Схід!!
Полесье до Полесье Показати IP 12 Червня 2014 09:02
Да и еще один бонус это край комунистов, тут небыло бендаровцев никогда. И сейчас тут управляют комунисты, даже священники не против комунизма.
Ковельчанин Показати IP 12 Червня 2014 08:34
Переселенців то підтримати потрібно, ніхто не сперечається, але разом з тим і давати вилазити на голову не потрібно. Сьогодні не хоче в село, а завра захоче щоб держава дала квартиру
Лучанин до Ковельчанин Показати IP 12 Червня 2014 09:04
А завтра не схоче за коровою прибрати чи із хати нічного відра винести. Донбас тільки у село чи у військові нехай йдуть відбивають рідний край.
волинянин Показати IP 12 Червня 2014 08:46
Куда надавати для переселенців допомогу
Гость Показати IP 12 Червня 2014 09:38
Я рахую- це не правильно.Їм потрібно надавати допомогу,але не за рахунок нас. У селах повно пустуючих домівок, хай купують і живуть, або платять за них, ніхто задарма їм не має давати.Вони ж одержують усі соціальні допомоги, а ми живемо за такі ж допомоги. Вони всі хочуть у міста, а ми що не хочемо, але не маємо можливості платити за наймані квартири, а тим більше купити. Не хочуть йти у села і працювати,щоб мати кусок хліба, хай сидять там,хто кому що зобовязавний,нам ніхто нічого не дає просто так. А то обнагляли зовсім, скоро нас будуть виселяти в села, а кацапам давай всі послуги гарненько.Це вже беспредел. Ставте умови в село, а не хочяете назад в Донецк, а чого вони в рассею не втікають,вони ж туди так рвуться всі.Чого рассея їх не бере і не поселяє в Москі та й не дає їм квартирки в городі, а тут вони ще й права качають.Чого ми українці такі дурнуваті,нас вбивають, а ми з ними панькаємося.
однодумка до Гость Показати IP 13 Червня 2014 13:03
що правда то правда ми працюємо непокладаючи рук , вирощуємо овочі, фрукти щоб мати що їсти, щоб прокормити сімї,а вони привикли - провели купальний сезон, набрали грошей ненаробившись у відпочиваючих і живуть до наступного сезону. хочуть Росію допобачення , їдьте, їжте щі та жуйте семєчки. там вам дадуть удобства. Західняки працють на землі тому всі мають села,землю
ЛучанКа Показати IP 12 Червня 2014 09:47
Підтримую на всі 100! Хочуть тут жити - нехай доведуть, що вони справжні українці. Жінки з дітьми нехай залишаються, а всі чоловіки - в армію, беруть зброю в руки і відвойовують свою землю, на яку вони нібито так хочуть повернутися. А то хвилюються, що їх там постріляють. А наших військових, виходить, або не вб"ють, або не шкода. Звикли отримувати все на тарілочці з блакитною кайомочкою. Гнати їх... Вони б нас не підтримали, а ми надто лояльні...
Дончанка до ЛучанКа Показати IP 12 Червня 2014 10:49
Да, я дончанка! И не скрываю этого, очень люблю город, в котором родилась и выросла. И я не хочу ехать не в Россию, не к Вам на ширу Украину. Зачем говорить о единой стране, если вы так ненавидите нас жителей юго-востока? Интересно, за что? Только за то что я говорю и думаю на русском языке? Но это не мешает мне любить свою Родину - Украину. Вы так уверены, что сдесь только сепаратисты и диверанся живут, ну так скажите спасибо украинским СМИ - у нас все уверенны, что на Западе одни бендеры и националисты. Но это же бред! Нет полностью плохих народов, а выродки есть везде. Лично у меня иного знакомых и друзей во Львове и Мукачево. Ни что нам не мешает общаться на разных языках и ездить к друг другу в гости. Не ужели Вы не понимаете, что страну рвуть на части не простые люди. Это элементарный передел ДЕНЕГ, больших денег. А нам с вами - только маяться, каждому по своему. Может сумбурно, но зато честно. И еще ни кого обвинять и оскорблять не хочу и не буду.
о богі..) до Дончанка Показати IP 12 Червня 2014 11:24
Хто ненавидить тебе, дівчинко..?:)
Іван до о богі..) Показати IP 12 Червня 2014 11:34
Так за яким тоді чортом ви до нас приперлись? Правильна в мене українська?
ЛучанКа до Дончанка до Дончанка Показати IP 12 Червня 2014 12:17
Вам не потрібно нікуди їхати. Ви вже на нашій щирій Україні. Чи Донецьк - не Україна, а якась окрема країна в країні? І яку Родіну тоді ви любите? Щодо мене особисто, то я вас не ненавиджу. Ненавиджу наших "українських" москалів, кацапів (називайте їх як хочете), які роками живуть тут і все їм не так. І не потрібно тут знову про свій рускій магучій. Ніхто НІКОЛИ не заважав цим язиком вам говорити. Просто поважайте країну, в якій живете, її народ, культуру, мову, до якої б нації ви себе не зараховували. Удачі Вам.
Андрій76 до Дончанка Показати IP 12 Червня 2014 12:35
Не звертайте уваги на таких"доброзичливців".Ще не перевелися на Західній Україні ЛЮДИ в повному розумінні цього слова.Але як ви правильно підмітили:"в семье не без урода".Мир вам і вашому дому. А для всяких"гостів і псевдолучанок"(які даю 100%гарантію переїхали до Луцька з глухих,поліських сіл) хочу сказати:Не судіть і судимі не будете.Хто знає куди ви будете"драпати",якщо війна не дай Бог докотиться до Волині...
Дончанка до Андрій76 Показати IP 12 Червня 2014 13:03
Спасибо, Андрей! Я уверена, что есть ЛЮДИ! А ЛучанКе - Вам тоже удачи! И не надо так резко - "Гнати їх..." И еще, на Донбассе живут очень трудолюбивые люди и не привыкли к "голубым каемочкам". Да мы разные, но чем более термипыми и уважительными будем к друг другу, тем быстрее в нашей стране все будет хорошо.
ЛучанКа з глухого по до Андрій76 Показати IP 12 Червня 2014 14:06
Йой, доброзичливий неуродливий ЛЮДИНО Андрію. Вибачте, що не змогла до вас дорівнятися. І ніхто не говорить не допомагати сім"ям зі Сходу, але вибачте, у мене серце розривалося на похоронах наших волинських вояків. Це розиті сім"ї НАШИХ людей, дітки без батьків... Ех, що тут говорити...
Анонім до Дончанка Показати IP 12 Червня 2014 18:04
Країну рвуть на частини не прості люди, не ми з вами. Це і так зрозуміло. Але чому у вас невеличка купка сеператистів змогла таке натворити. Де Ви справжні патріоти України??? Вас же більшість. Як дозволили перетрорити свою землю на поле бою? І не потрібно говорити що вас ненавидить Західна Україна. Це не так. Просто виникає багато питань, наприклад чому не боритесь, чому забирають наших чоловіків, братів та батьків на Схід, захищати кого? Вони потребують того захисту? Звичайно є люди, які відстоюють свою територію на Донбасі. Хвала їм!!! Але в моєму баченні більшість - інертна та пасивна маса.
Анонім до Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 01:48
Підтримую на всі 100%
Церковна миша до Дончанка Показати IP 12 Червня 2014 20:18
Можу погодитись із Вами майже у всьому крім одного. Якщо Ви любите, за Вашими словами, Україну чому спілкуєтесь не українською?
до ковелчанина Показати IP 12 Червня 2014 09:55
я вас підтримую на всі 100%.
ДО Волинян Показати IP 12 Червня 2014 09:59
Шановні читачі прочитавши коментар гостя та ковельчанина це правда не будьмо дурні.
леонід Показати IP 12 Червня 2014 10:33
села спустошують а вони сюди їдуть геть геть в села а то робити нухто не хоче тільки розваги і розваги як читав попередньо що одна біженка написала я ще ніде не була крім порт сіті ото да !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
леонідУУУ до леонід Показати IP 12 Червня 2014 12:58
Чого ж ти з села приїхало до міста і тепер тут людей "розуму" вчиш? Їдь - піднімай село! І у чому ця жіночка з трьома дітками винна? Їй треба було брати автомата і сепараторів мочити? Вам вже взагалі дах зірвало і на людей кідаєтесь! Соромно за таких коментаторів...
Луцьк Показати IP 12 Червня 2014 11:51
Судячи з коментів ми реально "єдина" країна((((((((((
Света Показати IP 12 Червня 2014 12:12
Странно читать ваши обурени отклики .Знаете чем отличаються европейцы от украинцев - думкою. Они более доброжелательны. Люди во первых приехали на время в надежде, что все успокоиться на востоке, прекратиться война и они вернуться домой. Возможно их дома и квартиры будут уничтожены и имущество тоже, предприятия могут не работать, а вы все думаете об одном, как бы им лишний шмат не перепал. И какого им ехать в село где работы нет, а сажать что то уже поздно? Що вони там есть будут или вы им корову подарите, так ей кормов надо закупать на какой шишь, скажите спасибо господу Богу что у вашей хаты снарядом крышу не снесло и все не погорело ,а то я бы посмотрела в какое нищее украинское село вы бы поехали с голой по..й.Не хотите их так и скажите что не считаете согражданами и пусть едут в Россию беженцами .Только не понятно, почему ваших отправляют погибать на восток, если там не ваши сограждане живут? Может за заводы и шахты Ахметова ,так сколько рыжий татарин денег пожертвовал украинской армии ?
Ковельчанин до Света Показати IP 12 Червня 2014 13:01
Никто не заставляет вас что то сажать. Вы просто поедьте и это время поживите в деревне. Жители сел вам помогут продуктами. На это недолгое время найдется для вас работа. Кому поможете огород прополоть, кому то дрова поколоть. Попробуйте заработать на ягодах, уже начался сезон, может у вас закончится в головах миф "донбасс кормит Украину". Дети ваши подышат чистым воздухом. Мужики без проблем пусть ездят в город работать. Говорил намедни со своим другом который имеет пару рейсов пригородних автобусов. Он согласен первое время переселенцев бесплатно возить из деревни на работу в город
Света до Ковельчанин Показати IP 12 Червня 2014 13:56
Все просто у вас ,НО люди уехали с парой сумок, спасая детей от опасности .Куда в село, тут некоторые хотят их запихать в какую заброшенную хату, а ?Холодильника нет, мебели нет, посуды нет, сесть не куда, да еще малолетние дети. В центре для беженцев хоть какая то кухня на 3 семьи или организованное питание. Работа говорите, незнаю как у вас с работой, а у нас в городе с населением 50 тыс возле Одессы ,если найдешь работу за 2 тыс гривен для мужчины ,то за счастье. Если еще ездить куда то, то за проезд и покушать на работе, то что останеться семье с двумя ,тремя детьми. Размещение беженцев должно заниматься государство и если нет денег, просить помощи у ОНН на организацию всего, тем более люди временно до окончания боевых действий, потом они домой поедут. Что касаеться предложений пожить временно у нас, то люди давайте будем честными, половина таких доброхотов через месяц беженцев будет выгонять, бо надоили, тем более с двумя, тремя детьми.
Ляна Показати IP 12 Червня 2014 14:56
коментар було видалено
Света до Ляна Показати IP 12 Червня 2014 15:21
Зачем вы так? Хороших людей много везде, одна беда что обьеденяться у них получаеться плохо, а вот у плохих всегда хорошо. Судить о ком то с запада Украины по комментам в интернете пустое занятие. Меня большо шокировал сюжет ТСН смотрите сами, украинское телевидение на всю страну заявляет следущие жителям Луганской и Донецкой областей ,мы мол не хотим вас расселять в городах в центрах и кормить вас, а поселим в селах в домах с дырявой крышей и выбитыми стеклами, на подножный корм ,будет жебрачить по соседям .Классная преспектива правда же. А тем временем есть Россия, которая тоже не прочь предоставить беженцам жилье ,питание и рекламирует это по центральным каналам. Все российские каналы забиты слезивыми картинками беженцев, да как им помогают и заметьте никто им не говорит ехат в заброшенные деревни, даже гражданство хотят по упрошеной схеме предоставлять. И в армию воевать не забирают. Ну тем кто хочет подзаработать сразу же работенку предлагают за 300 долларов в день, пострелять по украинской армии, если верить Тимчуку и официальным украинским лицам. Та ответьте на один вопрос куда подадуться жители Донбасса после вот такой всеукраинской рекламы политики Украины по отношению к ним .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus