USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бізнес-партнер Кононенка Крючков повертається в Україну та готовий свідчити проти оточення Порошенка

13 Квітня 2019 09:29
В Україну 15 квітня екстрадують екс-нардепа і підприємця Дмитра Крючкова.

Нагадаємо, що навесні минулого року він був затриманий в Німеччині за запитом НАБУ, але потім вийшов на свободу під заставу, і жив в Мюнхені. НАБУ веде розслідування про розкрадання в «Запоріжжяобленерго» близько 1,4 млрд гривень. У причетності до шахрайської схеми з виведення грошей з компанії підозрюється Крючков.

Дмитро Крючков очолював компанію «Енергомережа», під неофіційним управлінням якої перебували кілька обленерго, компанія «Центренерго», «Київенерго-холдинг» і низка ТЕЦ, включаючи Одеську і Миколаївську. Раніше Крючков входив в оточення народного депутата від БПП і правої руки президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, якого називають «смотрящим» за українською енергетикою, пише Страна.

Пізніше Крючков порвав з Кононенко, і розповів ЗМІ про схеми, за допомогою яких оточення Порошенка виводило з державних підприємств величезні гроші.

Зокрема, про схеми заробітків на «Центренерго» і Одеському припортовому заводі. Крючков також входить в раду кредиторів «Центренерго» і по-суті, заблокував через суд приватизацію цього об’єкта, яка, за його словами, планувалася на користь людей Кононенка.

Пізніше «Схеми» оприлюднили інформацію, що багатомільйонні доходи від діяльності очолюваної Крючковим «Енергомережі» отримали президент Порошенко, глава його адміністрації Ігор Райнін та Ігор Кононенко.

8 березня 2019 року Крючков відмовився від статусу політичного біженця в Німеччині і написав заяву в Федеральне відомство юстиції цієї країни про згоду на видачу українській стороні. З тих пір, тобто, вже більше місяця, він очікує екстрадиції в Мюнхені.

Але, як бачимо, наші правоохоронці не поспішають повертати Крючкова на батьківщину.

«Німці в шоці від того, що відбувається – Крючкова ніхто не забирає. Тільки після того, як українські журналісти почали дзвонити в Генпрокуратуру і цікавитися, чому гальмується екстрадиція Крючкова, процес зрушився з мертвої точки. За законодавством, у правоохоронців є 40 днів на екстрадицію. Але, як вдалося дізнатися з власних джерел, в Генпрокуратурі справа Крючкова «стояла на контролі» до 26 квітня. Тобто, його не хотіли пускати в Україну до закінчення виборів", – розповіла помічник Крючкова Світлана Кузьмінська.

Як стало відомо «Страні», Крючков прибуде до Києва о 18.00 рейсовим літаком МАУ. Звідти його, швидше за все, доставлять в НАБУ. Туди ж прибудуть адвокати Крючкова. Згідно з українським законодавством, протягом 48 годин суд має обрати запобіжний захід Крючкову і визначити суму грошової застави.

Оточення Дмитра Крючкова повідомляє, що той має намір співпрацювати зі слідством. Крючков планує також дати інтерв’ю ЗМІ, в якому докладно розповість про діючі в українській енергетиці схеми і про причетність до них перших осіб країни.

У той же час кілька нардепів вже заявило про небезпеку, яка може загрожувати життю Крючкова, і звернулися до міністра МВС Арсена Авакова з проханням забезпечити його безпеку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гузнык Показати IP 14 Квітня 2019 11:54
Одни пид...сы у власти.
Мария Показати IP 14 Квітня 2019 13:50
У власти сидят ор на вору и вором погоняет. А мы в надежде на перемены голосовали за Порошенко что он всех воров пересадит и начнется эпоха честных депутатов и Президента, а получили воров в еще в более извращенном варианте. А я так надеялась что и семью подбила и друзей в 14 году проголосовать за Порошенко каюсь что в очередной раз ошиблась простите родня и друзья.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus