USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бізнес Порошенка «профінансував» російську армію

21 Квітня 2016 10:02
Кондитерська фабрика корпорації Roshen в Липецьку почала виплачувати податкову заборгованість в російський бюджет.

Як повідомляють у Федеральній податковій службі Липецької області, у квітні підприємство здійснило платіж до бюджету розміром у 596 мільйонів рублів (близько $8,8 мільйона, або 228 мільйона гривень).

"Це був перший платіж, раніше від кондитерської фабрики Roshen грошові кошти не надходили", - зазначили представники податкової.

Виплата була зроблена фабрикою, незважаючи на судовий розгляд між російською владою та керівництвом фабрики. Слідчий комітет РФ порушив стосовно нього кримінальну справу "за фактами шахрайства та несплати податків в особливо великих розмірах". Податкові борги фабрики, при цьому, за станом на 1 квітня оцінювалися в 779 мільйонів рублів.

Раніше директор інвестгрупи ICU Пасенюк, який виступає фінансовим радником з продажу корпорації Roshen, заявив, що в переговорах з продажу липецької фабрики намітився зсув, і вона може передана новим власникам в самий найближчий час.

Зазначимо, що Росія збільшила видатки на Міноборони і частина з цих податкових коштів опосередковано піде на фінансування російських терористів на Донбасі та в Криму.

Натомість в бюджет України компанія Roshen податків не платить, незаконно використовуючи певну схему.

Нагадаємо, на початку 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав контроль над акціями Roshen у "сліпий траст".

Проте журналісти проекту "Центр по дослідженню корупції та організованої злочинності" (OCCRP) оприлюднили результати розслідування, згідно з яким президент Петро Порошенко заснував три офшорні компанії з управління активами, включаючи кондитерську корпорацію Roshen, але не вніс відомості про це в свої майнові декларації.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІМПЕРІЯ ГАРАНТА: ПОРОШЕНКО ВИКОРИСТОВУЄ ОФШОРИ БІЛЬШЕ 15 РОКІВ. РОЗСЛІДУВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коля Показати IP 21 Квітня 2016 10:15
Фото в тему. Так і є. хтоб сумнівався
лучани Показати IP 21 Квітня 2016 10:26
Полішуки ,які їздять прислужувати на заробітки в Московію, також спонсорують бомби Путлєра. Вони за доляром смертей українців не бачать.
патріот Показати IP 21 Квітня 2016 10:36
пєтя переплюнув яника три рази. втікай якщо встигнеш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus