USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Благодатний Вогонь прибув до Луцька. ФОТО

15 Квітня 2012 12:57
Благодатний Вогонь з Києва прибув до Свято-Покровського кафедрального храму Луцька. Вогонь зустріли православні лучани на чолі з митрополитом Ніфонтом.
Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
Подія трапилася приблизно о 01:40 у Пасхальну ніч, 15 квітня.
Цьогоріч Вогонь Великої Суботи у Храмі Гроба Господнього було винесено з Кувуклії приблизно о 15-ій годині за київським часом.
У суботу, 14 квітня, напередодні світлого Христового Воскресіння, приблизно о 21-ій годині делегація Української Православної Церкви на чолі із головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків архієпископом Бориспільським Антонієм, що з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира перебувала в Єрусалимі, щоб привезти в Україну Благодатний вогонь, доставила цю велику святиню до Києва.
З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта Благодатний Вогонь з міжнародного аеропорту «Київ»(Жуляни) до Луцька доставив клірик Волинської єпархії Української Православної Церкви священик Олександр Федчук.
Цю велику православну святиню привезли до Луцька на початок Пасхальної Божественної Літургії. Вогонь зустріли православні лучани на чолі з митрополитом Ніфонтом.
Віруючі люди рознесли вогонь по всіх православних храмах єпархії. «Ми щасливі, тому що в цю благодатну пасхальну ніч маємо можливість доторкнутися до Благодатного вогню, котрий щороку сходить на Гроб Господній. Для нас – це духовна утіха та благодатна підтримка», – зауважив у проповіді митрополит Ніфонт.
По дорозі до Луцька з благословення владики Ніфонта Блгодатний Вогонь доставили і до Корецької жіночої обителі.
Нагадаємо, що щороку Благодатний Вогонь з благословення митрополита Ніфонта привозять священики єпархії на Волинь.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 15 Квітня 2012 13:56
передача вогню? язичництво? ..ні, не чули

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus