USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Пасхальну ніч у Луцьк привезуть Благодатний Вогонь

10 Квітня 2015 11:19
Благодатний Вогонь прибуде до Луцька у Пасхальну ніч. Про це інформує Під прицілом.

Сьогодні, 10 квітня, у Велику П’ятницю, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, до Єрусалиму відбуває офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм з метою долучитися до молитов Православних Церков про сходження Благодатного Вогню.

11 квітня, у Велику Суботу, після сходження Благодатного Вогню та отримання благословення Святішого патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ, делегація діставить Благодатний Вогонь до України.

Зустріч делегації відбудеться того ж дня, 11 квітня, у Залі офіційних делегацій аеропорту Бориспіль о 20:00. Під час зустрічі Благодатний Вогонь зможуть отримати представники єпархій УПЦ, які його доправлять до православних віруючих у різні області України.

О 20:30 Благодатний Вогонь буде доставлено до резиденції Блаженнішого Митрополита Онуфрія в Києво-Печерській Лаврі (корпус № 70), де бажаючі також зможуть запалити свої свічі.

О 23:00 у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі за традицією Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій роздасть Благодатний Вогонь тисячам віруючих, які зберуться на нічне Пасхальне богослужіння. Цього року Блаженніший Онуфрій зробить це вперше в якості Предстоятеля УПЦ.

До Луцька Вогонь прибуде у Пасхальну ніч, приблизно о 01:00-03:00.

Варто зазначити, що голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук три рази був у складі делегації від УПЦ в Єрусалимі, під час сходження Благодатного Вогню.

В день Страсної Суботи християни Православних Церков з особливим благоговінням очікують в буквальному сенсі слова дива – сходження Благодатного Вогню в храмі над Гробом Господнім, яке протягом віків з року в рік відбувається в Єрусалимі. За давнім переданням щорічне таємниче загоряння дивовижного вогню на Святій Землі є знаком милості Божої, яка сповіщає про турботу Господа та дає віруючим надію на те, що Бог ще на рік продовжує буття світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Квітня 2015 12:28
а Мишко і Ко, чому за вогнем не їдуть ??
Вацык до Анонім Показати IP 10 Квітня 2015 18:21
Этих, самозванцев, на пушечный выстрел не допустят ! Разве сами от спички зажгут.
анонімчик до Анонім Показати IP 11 Квітня 2015 15:20
теж їздять, минулого року був вогонь в УПЦ КП, і цього року буде!
християнка Показати IP 10 Квітня 2015 21:06
Українці, дорогі мої. Любіть один одного. Не грішіть. Отець наш Небесний запитає нас кожного за вчинки наші . Старайтеся виконувати 10 Заповідей Божих. Де в ЄВАНГЕЛІЇ НАПИСАНО ПРО ПАТРІАРХАТИ ?! Все минає, гріх зостається . Бог один, Ісус Христос один,Богородиця . ОТЧЕНАШ ОДИН . ЧОМУ МИ СВАРИМОСЯ ? Моліться щиро чи вдома, чи в дорозі, чи в Церкві, яку ви маєте право вибирати, але не сваріться . Кожної людини молитва почута Богом , де б ми не молилися. Що нам Христос Спаситель говорив про патріархати, про канонічність більше 2000 років тому ?. Ми не повинні сваритись через релігію. Нову заповідь дав Христос Спаситель: Любіть один одного . Я, так і кожна людина будемо відповідати за свої вчинки . Миру українцям і Божої благодаті на Україну.
Християнська притча Показати IP 10 Квітня 2015 21:20
Коли людина була ще дитиною, бабуся завжди казала їй: " Онучко, от виростеш ти великою стане тобі на душі погано - ти йди в храм тобі завжди там легше буде". Виросла людина І стало їй жити якось зовсім нестерпно. Згадала вона пораду бабусі і пішла у храм. І тут до неї підходить хтось: "Не так руки тримаєш" . Друга підбігає : "Не там стоїш!". Третя гарчить : " Не так одягнена!" . Позаду обсмикують: " Неправильно хрестишся!" . А тут підійшла одна жінка і говорить їй : -Ви б йшли з храму , купили собі книжку про те, як себе вести треба, потім би заходили. Вийшла людина з храму, сіла на ослін і гірко заплакала. І раптом чує вона голос : -Що ти , дитя, моє плачеш ? Підняла людина своє заплакане обличчя і побачила Христа. Говорить: -Господи! Мене до храму не пускають! Обійняв її Ісус: -Не плач, вони й мене давно туди не пускають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus