USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Благодатний вогонь прибув з Києва до Луцька. ФОТО. ВІДЕО

5 Травня 2013 10:50
Протоієрей Олександр Федчук очолив поїздку у Київ, де в аеропорті Бориспіль зустрів Благодатний Вогонь.

Про це повідомляють на сайті Волиської єпархії УПЦ.

Сходження Благодатного вогню відбулося в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі у суботу, 4 травня, о 14 годині 12 хвилин.

За традицією, цього дня в храмі зібралося безліч паломників із різних країн світу. Після сходження, Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви Блаженніший Феофіл III покинув Кувуклію, де він молився про сходження Благодатного вогню та роздав його всім віруючим.

Разом з паломниками у храмі перебувала делегація Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським Антонієм, яка, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, доставила Благодатний вогонь в Україну.

Зустріч Благодатного вогню відбулася у Києво-Печерській Лаврі 4 травня приблизно о 20:00.
Як повідомляють на сайті УПЦ, біля Святих воріт Вогонь зустрів Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи - Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Васильківський Миколай, насельники обителі, директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина та багато вірян.

Далі на Соборній площі Лаври Блаженніший Митрополит Володимир зі словами: «Світло Христове просвітлює усіх» благословив віруючих свічками запаленими від Благодатного вогню, а потім запалені єрусалимські свічки були роздані духовенству та мирянам.







Із благословення Предстоятеля УПЦ Благодатний Вогонь прибув і на Волинь.

Протоієрей Олександр Федчук очолив поїздку у Київ, де в аеропорті Бориспіль зустрів Благодатний Вогонь. До Луцька святиня прибула вночі.

Як інформує «Волинська правда», біля Свято-Покровського кафедрального храму митрополит Ніфонт запалив від Благодатного вогню свічі, якими благословив віруючих, а згодом від них були запалені усі світильники храму та свічки і лампадки, які тримали вірні.

Участь у пасхальному богослужінні взяв і Луцький міський голова Микола Романюк.
«Дорогий владико, дорогі лучани. Я щиро вітаю вас із цим світлим святом і бажаю вам щастя, добробуту і здоров’я. А вам, владико, хочу подякувати ще раз за ваше служіння, за вашу благодійну діяльність, особливо за допомогу дітям-сиротам», – сказав Микола Романюк.

«І ми вам дякуємо за те, що ви до нас завітали, і за те, що ви в нас такий мудрий градоправитель», – відповів митрополит Ніфонт.

Наприкінці Літургії голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук також зачитав Пасхальне послання Предстоятеля УПЦ митрополита Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира.

Після Літургії відбулось традиційне освячення пасхальних страв, які, за усталеним українським звичаєм, до храму принесли вірні.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus