USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Благодійна акція військових капеланів Волині закінчилася поїздкою на схід

16 Вересня 2016 16:37
З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла 11–15 вересня відбулася чергова капелансько-волонтерська поїздка на Схід України. Нею завершилася реалізацію акції «Подаруй дитині можливість вчитися», в рамках якої проводився збір канцелярського приладдя та подарунків для дітей-сиріт Донбасу.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Цього разу в дорогу вирушили луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, протоієрей Андрій Мовчанюк (с. Гаразджа), протоієрей Іван Гуреєв (с. Підгайці), священик Олександр Вронський (Луцьк) та незмінний водій Ярослав Керда.

Душпастирі відвідали дитячі будинки Авдіївки та Краматорська, де передали дітям гуманітарну допомогу: речі, необхідні для навчання, одяг, іграшки, гостинці. У Мар’їнці, в будинку творчості, капелани не тільки залишили подарунки. Директорові цього закладу Аліні Коссе вручили церковну медаль «За жертовність і любов до України». Також у цьому місті відвідали каплицю, облаштовану протоієреєм Ігорем Бігуном із Володимира-Волинського, який зараз постійно перебуває у Мар’їнці в черговій капеланській ротації.

В інтернаті Слов’янська волиняни окрім гуманітарної допомоги вручили дітям молитовники, надруковані шрифтом Брайля.

Із рук митрополита Луцького і Волинського Михаїла військові капелани передали єпископові Луганському і Старобільському Афанасію 20 ранців з повним канцелярським начинням для дитячого будинку Старобільська, що на Луганщині.

Акцію «Подаруй дитині можливість вчитися» проводила ГО «Військові капелани Волині» з благословіння правлячого архієрея. У ній взяли участь парафіяни Луцьких деканатів, місцеві школи, зокрема, гімназія № 14, ЗОШ № 20 та № 24 в обласному центрі, школи в сс. Гаразджа, Княгининок, Піддубці тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus