USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Благодійна організація Волині везла брендову порцеляну під виглядом гуманітарки

27 Квітня 2016 13:05
Ввезення брендової порцеляни і кераміки під виглядом гуманітарної допомоги попередили на Волині, - інформує Волинська митниця ДФС.

Одна з благодійних організацій Волині мала намір ввезти під виглядом гуманітарної допомоги елітний порцеляновий і керамічний посуд, фірмові футболки і жіночу білизну, а також настінні кварцеві годинники.

Маючи у вантажівці такий комерційний товар, голова правління благодійної організації через митного брокера надав для митного оформлення документи та навіть акт фактичного огляду вантажу, з яких випливало, що на адресу благодійної організації слідує вантаж гуманітарної допомоги 6200 найменувань. У переліку більш як 10-ти тонного гуманітарного імпорту значився одяг, взуття, білизна, посуд керамічний, коляска інвалідна, милиці інвалідні, телевізори, іграшки дитячі, тощо.

Оскільки частина наданих документів була без вихідних номерів та спрацювала автоматизована система виявлення ризиків, фахівці митного поста «Луцьк»

Волинської митниці ДФС відповідно до статті 338 Митного кодексу України провели частковий митний огляд заявленого до митного оформлення товару «гуманітарна допомога» з забезпеченням цифрової фотозйомки.

Під час огляду з’ясувалося, що замість гуманітарної допомоги в Україну спробували ввезти порцеляновий і керамічний посуд відомих марок та інші фірмові речі вартістю понад 145 тисяч гривень.

На підставі частини 1 статті 483 Митного кодексу України відносно голови правління благодійної організації склали до протокол про порушення митних правил.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правдоруб Показати IP 27 Квітня 2016 14:24
Назва благодійної організації де? провести перевірку всіх товарів, які були ввезені на територію України, в разі наявності порушень притягнути до відповідальності, а організацію закрити! активісти де Ви!
Митник Показати IP 27 Квітня 2016 14:35
товар ввезено у січні, вилучено митниками у середині березня без документів, протокол складено через місяць у квітні. Так працює Волинська митниця!!!
колега Показати IP 27 Квітня 2016 14:56
протокол склали через місяць. красавци.
ДО ВН Показати IP 27 Квітня 2016 15:13
Скажіть хто це???? БО дуже багато, чому скриваєте інформацію.....
протестуючий Показати IP 27 Квітня 2016 15:14
гнати таких митників в шию

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus