USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Благодійну допомогу для АТО звільнили від податків

2 Жовтня 2014 12:37
Норми закону, яким благодійна допомога для АТО звільняється віж оподаткування, вступили в дію 26 вересня. Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Закон України № 1668-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги», опублікований в офіційному виданні № 183 «Голос України» від 25.09.2014 року.

Отож, норми цього закону вступили в дію наступного дня після опублікування - 26 вересня 2014 року.

Цим законом, що запропонований Президентом України за підсумками зустрічі з волонтерами у серпні, тимчасово, на час проведення антитерористичної операції, звільняється від оподаткування податком на доходи фізичних осіб благодійна допомога, що надається на потреби АТО,

Законвизначає, що суми коштів, отриманих благодійниками - фізособами (які внесені до Реєстру волонтерів) на банківські рахунки для надання благодійної допомоги на користь АТО, не включатимуться до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, тимчасово, на період проведення АТО, без обмежень включатимуться до інших витрат звичайної діяльності платника податку на прибуток підприємств суми коштів або вартість спеціальних засобів індивідуального захисту, технічних засобів спостереження, лікарських засобів. Платник податку на прибуток має право включати до витрат вартість медичних виробів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, що визначається Кабміном, які добровільно перераховані (передані) для потреб забезпечення проведення АТО.

Закон також регулює питання складання Реєстру волонтерів антитерористичної операції.

Дія закону поширюється на правовідносини, що виникли з 21 листопада 2013 року. При цьому до дати запровадження Реєстру волонтерів антитерористичної операції вимоги щодо внесення благодійників - фізичних осіб до цього Реєстру не застосовуються (відповідно до пункту 1 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus