USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Благодійники з Німеччини допомагають лікарням Волині

28 Квітня 2011 14:33
Німецькі благодійники привезли до Луцька гуманітарний вантаж – медичне обладнання та лікарські засоби.
Поки допомога не пройшла всіх процедур митного оформлення, нема дозволу МОЗ на відвантаження. Тож доброчинці змушені орендувати склад власним коштом, - пишуть Відомості.UA.
Цей прикрий факт дивує директора благодійного фонду «Допомога дітям Чорнобиля» Риту Ліммрот. Адже, каже гостя з Німеччини, у них збирають ту допомогу всім миром, надають обладнання безплатно, а тут на його зберігання змушені витрачати гроші.
«Ми привезли меблі – ліжка зі зручними матрацами, тумбочки, шафи – для обласної дитячої лікарні, також медикаменти, – повідомила Рита Ліммрот. – У Німеччині стоїть 8 контейнерів з іграшками, це буде наступний вантаж сюди. Ми дуже контролюємо ті речі, що веземо в Україну. Це не те, що нам уже непотрібно, це подарунки і допомога».
Благодійники з Німеччини на Волині діятимуть за напрацьованою протягом 20 років у білоруському Гомелі схемою: відвідують лікарні, переважно дитячі, і запитують у лікарів, якого обладнання, інвентарю їм не вистачає. Тоді шукають «замовлене» в Німеччині і привозять як гуманітарну поміч.
У Волинській області вони вперше. Контакти налагодили після гастролей танцювального ансамблю «Радість» із Палацу учнівської молодості Луцька у Ганновері.
Там худкерівник дітлахів Світлана Михайлівська познайомилася з Ритою Ліммрот. Зв'язок тримають уже кілька років, тепер-от Михайловська організувала й очолила доброчинний фонд «Лелеки Волині».
Діти-сироти, напівсироти, з малозабезпечених сімей їздять на оздоровлення в німецькі родини. Ті сім'ї, запрошують діток, оплачують візи, переїзд, годують дітей, забезпечують розваги. У червні з Луцька відправиться група з 30 дітей. До кінця року планують звозити до Німеччини ще 70 маленьких волинян.
«Дітей водимо в парки та зоопарки, в оперу і на мюзикли, влаштовуємо виставки їхніх картин, - розповіла Ліммрот. - Також практикуємо ярмарки у школах: печемо торти, організовуємо лотереї і конкурси. А на зібрані гроші купуємо те обладнання, якого потребують лікарні».
Під час теперішнього візиту, який триватиме кілька днів, німецькі благодійники побувають в обласній дитячій лікарні, туберкульозному та онкологічному диспансерах.
А у влади просять посприяти зі складом. Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк пообіцяв, що проблем із митним складом не буде. «Скільки треба складів – стільки забезпечимо», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus